SOCIAL 3 iulie 2019

Se caută din nou sânge bun de întorsurean

de Iulia Drăghici - Taraș | 810 vizualizări

O nouă campanie mobilă de donare de sânge, la Spitalul din Întorsura Buzăului 

Centrul de Transfuzie Sanguină al Județului Covasna organizează joi, pe 11 iulie, o nouă colectă mobilă la Spitalul orășenesc din Întorsura Buzăului. Acțiunea are loc între orele 8:00 și 12:00. Donatorii vor primi nu doar un set complet de analize, ci și bonuri de masă în valoare de 66,99 lei și un cârnat fierbinte. 

„Condiţii pentru a putea dona: vârsta 18-60 ani; greutate minimă 60 kg; stare bună de sănătate (fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele 2 săptămâni); mic dejun şi lichide (apă, ceai, cafea, lapte) servite înainte de donare (obligatoriu!); interzis consumul de băuturi alcoolice 48 ore înainte de donare; interzis fumatul 2 ore înainte şi după donare.

Fiecare donator primește tichete de masă în valoare de 66,99 lei, un set de analize: VSH, hemoleucogramă, biochimie, test de sifilis, de hepatită B, hepatită C, HIV și HTLV și un cârnat fierbinte”, arată anunțul Campaniei de donare, publicat pe pagina de Facebook a Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) Covasna. 

Colectele de sânge de la Întorsura Buzăului au fost, cel puțin în ultima vreme, veritabile reușite, potrivit reprezentanților CTS Covasna. Cea mai recentă astfel de campanie încheiată cu succes a avut loc în februarie. Atunci s-au implicat și angajații Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Covasna din Întorsura Buzăului și pompierii de la ISU Covasna – Pichetul Întorsura Buzăului. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.