SOCIAL 19 aprilie 2021

Șase bebeluși, abandonați în primele trei luni ale acestui an în spitalele din județ

de Daniela Luca | 1207 vizualizări

Doar unul a fost reintegrat în familia naturală 

În județul Covasna, numărul copiilor abandonați de părinți în spitalele din județ s-a ridicat, în primele trei luni ale acestui an, la șase, conform datelor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna. Patru dintre aceștia cu fost plasați în asistență maternală. 

O statistică realizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna arăta că anul trecut 18 copii au fost abandonați în toate spitalele covăsnene. În lunile ianuarie-martie ale acestui an, cifra a ajuns la șase. 

În ceea ce privește soluțiile identificate pentru rezolvarea cazurilor semnalate, un copil a fost reintegrat în familia biologică, patru au fost plasați la asistenți maternali și unul a fost plasat la Centrul Rezidențial pentru Copii cu Dizabilități din Baraolt, conform datelor furnizate de DGASPC Covasna.

Anul trecut, au fost înregistrate 18 cazuri de abandon în spitalele din județ, cifră în scădere față de 2019, când au fost 24 de cazuri sau 2018 – 24 de cazuri. 

Tot anul trecut, doar patru dintre bebeluși au fost reintegrați în familiile naturale. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.