SOCIAL 7 ianuarie 2022

Sărbătorile se încheie, dar continuă gesturile de binefacere

de Iulia Drăghici - Taraș | 2567 vizualizări

Chiar dacă perioada sărbătorilor de iarnă este pe sfârșite, nu înseamnă că trebuie să ne părăsească și dorința de a fi mai buni și de a fi de ajutor celor mai puțin norocoși din comunitățile noastre. Același mesaj îl are și preotul Mihai Apafi din Întorsura Buzăului, care îi îndeamnă pe credincioși să fie alături de Biserică și pe cei nevoiași să își facă auzite vocile, pentru a primi sprijin din partea comunității. 

Îi îndemnăm pe cei nevoiași să fie aproape și să vină la Sfânta Biserică. (...) Dacă oamenii țin aproape de Biserică și de preoți și ne spun nevoile lor, pentru că de multe ori nu le cunoaștem în detaliu, vin și se spovedesc și împărtășesc, Dumnezeu și oamenii văd că ei au nevoie de ajutor, iar credincioșii îi vor ajuta cu drag, să știți”, a spus preotul din Întorsura Buzăului.  

Mesajul vine în contextul în care parohia a coordonat în perioada sărbătorilor de Crăciun, așa cum este tradiția de altfel, o campanie de ajutorare pentru familii nevoiașe din comunitate. 

Avem în jur de 30 și ceva de familii. Împreună cu părintele Ciprian, colegul meu, ne împărțim în parohia aceasta și distribuim bunuri, nu doar de Crăciun și de Paști, ci săptămânal. Sunt două familii la care mergem în fiecare sâmbătă și le ducem alimente și cele necesare. Sunt oameni care pur și simplu nu au ce mânca. Așa că le ducem ba mâncare caldă, ba pâine, ulei și cele ce au nevoie. De Crăciun le-am dus și carne, dar și detergenți, pentru curățenie. Suntem aproape de toți nevoiașii. Mai avem o familie - trei copii, orfani de mamă, crescuți doar de tatăl lor. Este o campanie frumoasă și sperăm să putem fi alături de acești oameni, pentru că nu este ușor. Este o cheltuială, dar cu bunii credincioși, cu dărnicia lor, că avem oameni care ne donează, pentru că se știe că facem astfel de campanii, noi cumpărăm cele necesare”, a mai explicat preotul Mihai Apafi. 

Tot în perioada sărbătorilor de Crăciun, Parohia Ortodoxă Întorsura Buzăului I, în parteneriat cu Asociația „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” din Întorsura Buzăului și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, a desfășurat proiectul caritabil „Cu dragoste pentru tine, Nicolas!”. Suma de 2.800 de lei a fost strânsă din vânzarea, în Catedrală, după liturghie, a unor cruci de lemn cu motive tradiționale, pictate de elevi, sub îndrumarea pictorului Marian Popica. 

Acesta sunt doar câteva exemple, pentru că reprezentanții Bisericilor din Întorsura Buzăului au dovedit mereu că sunt în sânul comunității cu proiecte care mai de care mai frumoase și utile. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.