SOCIAL 13 noiembrie 2017

S-a lansat campania de donații de jucării pentru copiii săraci

de Iulia Drăghici - Taraș | 1443 vizualizări

Campania de colectare de jucării pentru copii dezavantajați social a Crucii Roșii Covasna revine și în acest an cu ocazia Crăciunului

Societatea de Cruce Roșie Filiala Covasna organizează și în acest an acțiunea de colectare de jucării pentru copii dezavantajați social.  Acțiunea se derulează până în 20 decembrie a.c., atât la nivelul câtorva instituții de învățământ din orașele Sfântu Gheorghe și Covasna, cât și direct la sediul organizației.

 „Un Crăciun fericit pentru Un copil fericit”

Campania de strângere de jucării de anul acesta se desfășoară sub sloganul: „Sprijină acțiunea Un Crăciun fericit pentru Un copil fericit”.

În prima etapă a acțiunii, coordonatorii au plasat cutii de donații la școlile partenere destinate colectării de jucării. 

În rândul unităților de învățământ implicate în colectare se găsesc: Colegiul Național „Székely Mikó”, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, Liceul de Arte „Plugor Sándor”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Liceul Teologic Reformat, Școala Gimnazială „Ady Endre”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe, respectiv Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” și Școala Generală „Orbán Balázs”, prin coordonarea voluntarilor Crucea Roșie din orașul Covasna.

De asemenea, donații se pot face și individual, nu doar prin intermediul școlilor.

„Persoanele care doresc să participe la acțiunea de colectare a jucăriilor în mod individual sunt rugați să ne contacteze la nr. de telefon 0766451169. Jucăriile colectate vor fi preluate la sediul Societății de Cruce Roșie Filiala Covasna până la data de 20 decembrie, zilnic între orele 10-14”, transmit coordonatorii acțiunii.

După ce ajung la sediul Crucii Roșii din Sfântu Gheorghe, toate jucăriile, și cele colectate în școli și cele donate individual sunt selectate, curățate și puse în pachetele care vor ajunge la copii. Toate aceste acțiuni sunt derulate de voluntarii organizației.

„E o activitate care responsabilizează voluntarii. În fiecare școală avem cel puțin un coordonator care se asigură că totul merge bine”, ne-a spus coordonatorul județean al voluntarilor, Opra Zsófia-Szende.

Poți să propui cine să primească donația

Pentru ca jucăriile să ajungă exact acolo unde este nevoie, reprezentanții Crucea Roșie Covasna așteaptă de la donatori, dar nu numai, sugestii privitoare la familii defavorizate și copii care s-ar bucura de un astfel de cadou.

„În vederea facilitării accesului copiilor dezavantajați social așteptăm propuneri din partea persoanelor care sunt în contact sau cunosc cazuri care se încadrează în acțiunea descrisă mai sus. Formularul pentru propunerile individuale pot fi cerute și trimise completate până la data de 20 decembrie la adresa de e-mail crucearosie.covasna@gmail.com”, arată un mesaj publicat pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Și cea mai modestă donație contează!”, ne asigură reprezentații Crucea Roșie Covasna.

Campania de colectare de jucării a Crucii Roșii se derulează în județul Covasna de cinci ani. Datorită acestui eveniment, anual, aproximativ 70 de pachete cadou, cu dulciuri și jucării, ajung la copiii nevoiași din tot județul.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.