SOCIAL 20 octombrie 2017

Rujeola a ucis o asistentă medicală din Brașov

de Iulia Drăghici - Taraș | 3365 vizualizări

Numărul deceselor în urma epidemiei de rujeolă a ajuns la 35, arată datele publicate vineri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile

O asistentă medicală din Brașov, angajată în Spitalul de Pediatrie, a decedat din cauza rujeolei, potrivit Digi24. 

Aceeași sursă precizează că femeia, în vârstă de 39 de ani, a refuzat vaccinarea, pe motiv că ar fi avut boala în copilărie. 

400 de cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate în România numai în ultima lună, iar jumătate dintre acestea au fost în judeţul Braşov. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns acum la 9.670, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. 

Cele mai multe cazuri de deces - nouă - s-au înregistrat, de la debutul epidemiei, în judeţul Timiş, şase decese au fost în Arad, şapte în Dolj, trei în Caraş-Severin şi câte un caz în Braşov, Bihor, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

Rujeola, sau pojarul, cum este cunoscută popular, e o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din o mie de bolnavi, boala este mortală.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.