SOCIAL 9 noiembrie 2021

Reprezentanții elevilor covăsneni – în formulă completă! Cine sunt membrii Consiliului Județean al Elevilor Covasna

de David Leonard Bularca | 1321 vizualizări

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Covasna are o nouă componență, după ce la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc a XI-a Adunare generală a structurii. În cadrul întâlnirii, reprezentanții elevilor au discutat și despre actualele probleme din sistemul de învățământ, conform unui comunicat de presă. 

„În urma celei de-a XI-a Adunări generale a Consiliului Județean al Elevilor Covasna, s-a discutat despre actualele probleme educaționale, dar au avut loc și alegerile pentru membrii Biroului executiv și al directorilor de Departamente. Întâlnirea a avut loc pe data de 6 noiembrie, de la 15:30, la Universitatea "Babeș-Bolyai" din Sfântu Gheorghe.

Pe această cale, Consiliul Județean al Elevilor Covasna mulțumește Universității pentru interesul acordat structurii de reprezentare a elevilor covăsneni și pentru sala acordată.

În urma procesului de votare, Consiliul Județean al Elevilor Covasna este format din:

- Biroul executiv:

Președinte: Marian Calcea 

Secretar executiv: Barbu Ioan Kiș

Vicepreședinte: Mihai Roșu 

Vicepreședinte: Cristina Ioana Sima 

Vicepreședinte: Darius Maghiar

- Departamente:

Director al Departamentului „Învățământ tehnologic, profesional și vocațional": Andreea Almida Berecz

Director al Departamentului de PR și Comunicare: Denisa Maria Cernescu

Director al Departamentului „Cultură, educație și programe școlare": Mara Ioana Pandele

Director al Departamentului Avocatul Elevului: Ștefania Carmen Sporea”, conform unui comunicat transmis luni redacției Observatorul de Covasna.

„În următorul an, alături de colegii mei, o să le facem vocea elevilor covăsneni auzită”

Președintele CJE Covasna, Marian Calcea spune că în perioada următoare reprezentanții elevilor covăsneni vor avea în plan mai multe demersuri. 

„Având în vedere sesiunea ordinară de alegeri, Consiliului Județean al Elevilor Covasna este complet! Echipa CJE Covasna este gata să pregătească̆ toate demersurile de care elevii covăsneni au nevoie, astfel încât aceștia să beneficieze de un mediu educațional mai incluziv și echitabil, care să fie adaptat pentru nevoile și interesele elevilor. În următorul an, alături de colegii mei, o să le facem vocea elevilor covăsneni auzită. Prioritățile noastre în perioada următoare sunt: bursele elevilor, caravana CJE și implementarea consiliilor școlare ale elevilor junior în școlile gimnaziale din județul Covasna", a declarat președintele CJE Covasna, Marian Calcea.

Mandatele elevilor reprezentanți se întind pe o durată de un an, cu posibilitatea de prelungire a acestora pe o perioadă de încă un an. Cu ocazia alegerilor de sâmbăta trecută, o funcție de vicepreședinte, una de secretar executiv, de director al Departamentului de PR și Comunicare și de director al Departamentului de Cultură, Educație și programe școlare au fost ocupate, înainte fiind fie vacante, fie ocupate în regim de interimat. 

Sursa foto: CJE Covasna 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.