SOCIAL 22 octombrie 2021

Record în istoria Licitației Civile: peste 40.000 de lei strânși în câteva ore

de Iulia Drăghici - Taraș | 858 vizualizări

Licitația Civilă organizată miercuri, 20 octombrie, la Cernat, de Fundația Comunitară Covasna, a generat rezultate record în istoria evenimentului. Fondurile strânse în total pentru cele trei proiecte însumează 41.150 lei, din care 8.200 de lei vor fi oferiți sub formă de servicii ( produse, design, organizare etc.). 

Cele trei proiecte spre care au mers acești bani sunt „Nu numai un loc pe hartă”, care propune organizarea de excursii prin județul Covasna la care să ia parte elevii de aici, „TedX Sepsi”, proiectul pilot de organizare de conferințe cu personalități și idei să mobilizeze și să influențeze comunități și programul de realizare a unei producții de dans popular de către formația Perkő din Sânzieni.

Volumul fondurilor locale strânse în cadrul acțiunii se prezintă astfel: 32.950 lei la care se adaugă servicii în valoare de 8.200 lei. Fondurile strânse în total pentru cele trei proiecte însumează 41.150 lei. (...) Cu un număr de participanți redus, dar cu atât mai mare implicare din partea celor prezenți la acțiune s-a reușit realizarea rezultatului formidabil. Mulți au venit cu împuternicire din partea altor donatori, care nu au putut fi prezenți la licitație, respectiv oferirile au fost mari”, au transmis coordonatorii evenimentului joi, într-un comunicat de presă. 

Proiectele se vor derula în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022.

Programul Licitația Civilă se derulează în județul Covasna din anul 2014. Potrivit site-ului Fundației Comunitare Covasna, demersul este „o campanie de strângere de fonduri dezvoltată de organizația TFN din Anglia. Acesta oferă resursele necesare pentru punerea în aplicare a proiectelor comunitare selectate pentru licitația civilă. Ajutorul se efectuează utilizând metoda licitației, cu excepția faptului că toate sumele oferite vor fi plasate în fondul de programe (nu se pierd, pe principiul „cel mai puternic” câștigă). Miza licitației: statutul de sponsor principal: cine face oferta cea mai mare va fi sponsorul principal al proiectului”.

Anul acesta, în martie, a mai avut loc o Licitație Civilă, dar online. Atunci s-au strâns aproape 29.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.