SOCIAL 7 octombrie 2019

Razii și instruiri pentru prevenirea absenteismului școlar

de Iulia Drăghici - Taraș | 1375 vizualizări

Poliția municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul Ordine Publică a organizat joi, 3 octombrie, între orele 8:00 – 12:00, o acţiune care a avut ca scop prevenirea şi combaterea faptelor cu violență a căror victime pot fi elevii sau cadrele didactice, dar și eliminarea absenteismului şcolar.

Astfel, în cadrul acțiunii oamenii legii au verificat șase unități de alimentație publică, trei săli de joc și au făcut și patru controale la unitățile de învățământ preuniversitar pe linia Legii 333/2003 (privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor). În acest context, polițiștii au identificat doi elevi care absentau de la cursuri nemotivat. 

Polițiști au făcut joi și o instruire, la care au luat parte 22 elevi, privind comportamentul în societate și respectarea normelor de conviețuire socială. 

La începutul anului școlar, autoritățile, sub incidența unui program inițiat de MAI, „10 pentru siguranță”, au organizat mai multe acțiuni, în școli din aproape tot județul, cu scopul de a reduce și elimina violența în școli, absenteismul sau consumul de substanțe interzise, în special alcool sau țigări. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.