SOCIAL 2 aprilie 2021

Protest cu mașini la Sfântu Gheorghe; amenzi în valoare totală de 2.900 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 3192 vizualizări

Un protest în care au fost implicate aproximativ 30 de mașini, care s-au deplasat și au claxonat pe străzile din municipiul Sfântu Gheorghe, a avut loc joi seara. Polițiștii și jandarmii anunță că s-au autosesizat și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.900 de lei pentru folosirea în mod abuziv a mijloacelor de avertizare sonoră. În continuare se fac cercetări, anunță Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna. 

Având în vedere faptul că ieri 01.04.2021, s-a desfășurat o acțiune de protest la care au participat un număr de aproximativ 30 de autoturisme, care s-au deplasat și au claxonat pe străzile din municipiul Sfântu Gheorghe, ne-am sesizat am monitorizat și gestionat în dinamică acțiunea.

Pe timpul desfășurării acestei manifestații, forțele de ordine au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării lor.

Până la acest moment, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.900 de lei pentru folosirea în mod abuziv a mijloacelor de avertizare sonoră.

În continuare, se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor și dispunerea măsurilor legale care se impun.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, pe drumurile publice vor fi la datorie poliţiştii rutieri.

Facem din nou apel la responsabilitate și maturitate pentru a înțelege că măsurile luate de autorități pentru a preveni răspândirea infectării cu COVID-19 sunt necesare pentru a ne proteja pe noi înșine și pe cei din jur”, arată polițiștii și jandarmii covăsneni, într-un comunicat de presă transmis vineri.

În județul Covasna sunt cinci localități care au incidență de răspândire a virusului de peste 4/1000. Este vorba despre Comandău (12.54), Bixad (7.03), Sfântu Gheorghe (5.51), Arcuș (4.12) și Covasna ( 4.09). Aici sunt în vigoare măsuri suplimentare, ca de exemplu, interzicerea circulației cetățenilor între orele 20:00 – 5:00, închiderea magazinelor de la ora 18:00 și închiderea sălilor de fitness. În cazul localității Comandău, care are peste 7,5/1000, restricțiile sunt valabile în fiecare zi, iar în celelalte, cu incidență între 4/1000 și 7,5/1000 doar vinerea, sâmbăta și duminica. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.