SOCIAL 22 octombrie 2021

Protecția Copilului primește 3 milioane de lei de la Consiliul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1035 vizualizări

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din județul Covasna a primit o suplimentare de buget de 3 milioane de lei, printr-o rectificare aprobată joi de Consiliul Județean, în ședința ordinară a lunii octombrie. 

În referatul de aprobare, suma este alocată pentru asigurarea necesarului cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2021. 

În această ședință, bugetul nostru ne permite să alocăm trei milioane de lei pentru sistemul de protecția copilului, ca să nu ajungem în situația în care am fost anul trecut, la sfârșitul anului, când, din neputința Guvernului, a trebuit să amânăm și plata salariilor. Deci anul ăsta avem asigurați banii din timp, ca să nu ajungem în situație neplăcută, cum am avut anul trecut”, a spus președintele Consiliul Județean Covasna, Tamás Sándor, în cadrul ședinței, care a fost difuzată și în direct pe pagina de Facebook a acestuia. 

În noiembrie anul trecut, directoarea DGASPC Covasna, Vass Mária, spunea că în cei peste 20 de ani în care activează în sistem nu a avut parte niciodată de o criză financiară așa mare.

În județul Covasna avem 581 de angajați, asigurăm 33 de servicii sociale, avem peste 1.000 de persoane aflate în grija noastră. Guvernul a gestionat iresponsabil această situație. Mulțumim angajaților noștri că, în ciuda acestor inconveniente, au făcut față, continuându-şi activitatea la locul de muncă, de asemenea  mulțumim şi Consiliului Județean că a găsit o soluție”, spunea aceasta. 

Tot anul trecut se preciza și că fondul salarial lunar al DGASPC este de trei milioane de lei.

În ședința de joi, bani a mai primit prin rectificare și Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf, 4 milioane de lei, dar și alte instituții din județ. În total au fost împărțiți peste 11 milioane de lei, bani care au fost alocați județului Covasna printr-o hotărâre de Guvern. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.