SOCIAL 10 februarie 2022

Proiectul „Câini în școli și grădinițe” a fost reluat

de Iulia Drăghici - Taraș | 796 vizualizări

Asociația pentru câini fără stăpâni „AMY” din Sfântu Gheorghe și voluntarii acesteia continuă programul „Câini în școli și grădinițe”, prin care încearcă să îi apropie pe copii și tineri de animale. 

După o pauză forțată de pandemie, în decembrie 2021 voluntarii au reluat activitățile, printr-o vizită la Grădinița „Csipike”. 

Demersurile continuă și anul acesta, după ce la începutul lunii februarie, elevii de la Liceul Teologic Reformat s-au bucurat de vizita prietenilor necuvântători și fără familie. 

Demersul este unul benefic nu doar pentru că elevii pot interacționa într-un mediu sigur cu animalele, dar și pentru că învață că pot contribui cu fapte bune, cum s-a întâmplat și până acum, prin intermediul campaniilor de ajutorare organizate la clasă, cu diferite ocazii, în urma cărora donațiile au fost oferite voluntarilor și organizației care au în grijă câini fără stăpân. 

Scopul programului este să îi facem pe copii să conștientizeze, încă de la vârste fragede, că există câini și pisici și alte animale abandonate, fără stăpân, și că și ele au nevoi, că fiecare gest oricât de mic pare este de fapt un mare ajutor pentru ei. Vrem ca cei mici să simtă empatie față de animale. Așa sperăm că și când vor deveni adulți se vor implica și vor ajuta într-un fel sau altul, că vor avea iubire și respect față de animalele cu sau fără stăpân, pentru că fac parte din mediul în care trăim și, din păcate, depind de noi”, ne-a declarat coordonatorul programului, președinta Asociației AMY, Pora Kinga. 

Proiectul, care atunci s-a numit „Câini în grădinițe”, a debutat în 2019, cu o finanțare în cadrul programului Com'ON Sepsi, iniţiat de autorităţile locale şi Grupul PONT cu scopul de a încuraja tinerii să se implice în viaţa comunităţii locale. S-a oprit o perioadă din cauza pandemiei, după vizite la trei grădinițe din municipiu, dar s-a reluat și extins, iată, în decembrie 2021. 

Cei interesați să primească vizita lui Bruno, primul cățel salvat de Pora Kinga în urmă cu 15 ani, Hofi, cățelul salvat acum un an de voluntarul Igyártó Nándor, Alexandru Călin Radu și a prietenilor lor patrupezi pot să îi contacteze pe aceștia pe Facebook (www.facebook.com/Asociatia-pentru-caini-fara-stapan-AMY-1618723235104920) sau la numărul de telefon: 0721.384.068.

Sursa foto: Facebook/ Asociația pentru câini fără stăpân AMY

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.