SOCIAL 16 iunie 2011

Proiect unic în ţară la AJOFM Covasna

de Monica Vrânceanu | 634 vizualizări
Pe 30 iunie, Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna va finaliza implementarea proiectului Prelucrarea Informatică a Subvenţiilor Angajatorilor - PISA, acesta fiind derulat și în județul Harghita, ca proiect unic în țară. Proiectul este finanţat din Fondul Social European (FSE) în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - Modernizarea serviciului public de ocupare

Pe 30 iunie, Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna va finaliza implementarea proiectului Prelucrarea Informatică a Subvenţiilor Angajatorilor - PISA, acesta fiind derulat și în județul Harghita, ca proiect unic în țară.

Proiectul este finanţat din Fondul Social European (FSE) în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - Modernizarea serviciului public de ocupare și se constituie în organizarea mai multor sesiuni de instruire pentru angajatori - beneficiari sau potenţiali beneficiari ai subvenţiilor pentru crearea de noi locuri de muncă.

Directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că în județul nostru au fost instruite 260 de persoane - 30 la Întorsura Buzăului, 50 la Covasna, 110 la Sfântu-Gheorghe și alte 70 la Târgu-Secuiesc.

Sesiunile de instruire au fost organizate în câte două sesiuni în fiecare locație, astfel încât persoanele reprezentante ale instituțiilor beneficiare de subvenție să poată obține permis și acces informatic în acest sens din luna iulie.

”Sunt instruiri pentru angajatori, astfel încât ei să poată depune deconturi fără erori, respectiv să obțină posibilitatea de accesare a acestor drepturi la maxim. Singura eroare care de acum încolo ar mai putea exista este cea de nedepunere la data limită a documentațiilor. Proiectul este despre prelucrarea informatică a subvențiilor angajatorilor, este unic la nivel de țară - Covasna și Harghita, în parteneriat cu Serviciul Public de Ocupare în Austria cu punctul de lucru din România și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, care la rândul său va putea multiplica în celelalte județe ale țării acest proiect. Este un proiect unic în țară deocamdată, testat în Covasna și Harghita dar care urmează să poată fi utilizat în întreaga țară, în beneficiul angajatorilor”, a explicat Kelemen Tibor.

Potrivit acestuia, proiectul este absolut benefic nu doar angajatorilor ci inclusiv AJOFM Covasna, care la rândul său, prin introducerea datelor informatice, va avea o mai mare ușurință în gestionarea acestora, nemaioperând de mai multe ori în calculator. Astfel  sistemul informatic va fi modernizat, inclusiv prin existența unui cititor de cod de bare special - un alt element nou adus de proiect, astfel încât toate documentele se vor valida după depunerea informațiilor, urmând a se valida direct în serverul bazei de date naționale.

”Este un proiect plin de noutăți și foarte complex, venind în sprijinul celor implicați, astfel că se vor obține prin acesta numai rezultate pozitive”, a mai subliniat Kelemen Tibor.

Prin utilizarea platformei informatice PISA, angajatorii sunt inițiați în preluarea, validarea, tipărirea şi transmiterea într-un nou mod a documentaţiilor pentru punerea în plată şi decontarea lunară a subvenţiilor pentru angajatori. Participarea la sesiunile de instruire a fost pusă la dispoziția angajatorilor în mod gratuit.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.