SOCIAL 18 februarie 2020

Programul „masa caldă” ajunge la 650 de elevi covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 2183 vizualizări

Vizate sunt aceleași trei localități 

Aproape 650 de copii din Malnaș, Brețcu și Micfalău vor primi în continuare, și anul acesta, câte o masă caldă pe zi. Costul programului-pilot, inițiat de Guvern, de 812.000 de lei, a fost inclus în bugetul Consiliului Județean, care a fost votat joia trecută. 

Potrivit regulamentului, fiecare elev primește zilnic, de luni până vineri, mâncare gătită, iar costul unei astfel de mese nu trebuie să depășească 10 lei pe elev. 

Licitațiile se fac de Consiliile Locale. Este un proiect pilot al Guvernului României. După cum știți, noi am promovat pe parte județeană programul After School, care este similar cu acest proiect și vom promova și în continuare și sperăm că Guvernul României va da posibilitatea și celorlalte școli să primească o masă caldă”, ne-a spus după adoptarea proiectului de buget, de joi, 13 februarie, vicepreședintele CJ, Henning László.

Programul-pilot a fost lansat de Guvern în 2016. Atunci au fost alese 50 de școli din România. Scopul proiectului a fost de a stimula accesul copiilor la educație și prezența elevilor și preșcolarilor la școală sau la grădiniță. 

În județul Covasna, sunt incluse trei localități în acest program - Malnaș (129 elevi și buget de 162.000 lei), Brețcu (346 de elevi, 436.000 lei) și Micfalău ( 171 de elevi și 214.000 lei). 

În alte localități din județ, în paralel și cu buget propriu, se desfășoară și programul „Școală după școală”, coordonat de Fundația Creștină Diakonia, inițiat în 2011. Pe lângă prânzul cald, acest proiect cuprinde și posibilitatea oferită copiilor de a învăța, a citi, a se juca și a socializa cu colegii până la ora patru după-amiază sub supravegherea profesorilor. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.