SOCIAL 24 februarie 2022

Programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe va avea loc și în vara lui 2022

de Iulia Drăghici - Taraș | 865 vizualizări

Programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe, adresat studenților care vor să experimenteze munca în administrația publică locală, va avea loc și anul acesta, a dat asigurări viceprimarul Vargha Fruzsina. 

Vom avea și anul acesta, cum a fost și anul trecut, în două etape. Ne-a ieșit bine. Avem deja un grup standard și pe Facebook, dar ne întâlnim periodic și fizic. Sunt câțiva care deja s-au angajat și la noi la primărie. Sunt trei fete la diferite cabinete: una la cabinetul domnului primar, una la cabinetul domnului viceprimar și a treia la cabinetul domnului Czimbalmos (n.red. administratorul public al orașului). (...) Este o comunitate destul de activă și mă bucur că e așa. (...) Nu am avut nici anul trecut o limită de participanți, dar vom avea și anul acesta interviuri ca să vedem cine sunt cei motivați și cum vor să petreacă acel timp, ca să nu punem un student care este la politologie la economie sau la juridic. Să fie cât mai convenabil pentru ambele părți”, ne-a declarat Vargha Fruzsina miercuri, într-o conferință de presă. 

Înscrierile vor fi lansate cel mai probabil în luna mai, pentru ca programul să se deruleze în perioada verii. 

Regulile vor fi similare cu cele de anul trecut. Fiecare stagiar va trebui să își asume angajamentul că va lua parte la program minimum o lună. În 2021 au fost disponibile 10 locuri pentru maximum 20 de persoane. 

Cei selectați să ia parte la program, după ce în prealabil au depus un „dosar” de înscriere (care conținea un formular completat, un CV, dar și un document care să ateste statutul de student, respectiv o copie a actului de identitate), au putut lucra în cabinetele celor doi viceprimari, la Casa de Cultură „Kónya Ádám”, la Centrul de Artă din Transilvania şi la TEGA S.A. Repartiția s-a făcut în cadrul probei interviului, după specializările și preferințele participanților. 

Programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe a debutat în 2020. Atunci s-au înscris 34 de tineri, care au avut ocazia să facă parte pentru două-trei săptămâni din departamentele instituției.

Sursa foto: Arhivă/ Kristó-Gothárd Hunor. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.