SOCIAL 10 martie 2021

Probe pentru recensământ, la Sfântu Gheorghe și Reci

de Iulia Drăghici - Taraș | 1606 vizualizări

Ce străzi sunt vizate de acțiunea Direcției de Statistică 

Direcția Județeană de Statistică Covasna, din cadrul Institutului Național de Statistică (INS), anunță că în 10 martie începe Recensământul de Probă, adică o etapă de pregătire a Recensământului Populației și Locuințelor care va  avea loc în semestrul I al anului 2022. În județul Covasna sunt vizate aproximativ 285 de locuințe din municipiul Sfântu Gheorghe şi 268 de locuinţe din comuna Reci. 

Locuințele selectate pentru recensământul de probă sunt:

Sfântu Gheorghe:  str. Bisericii, str. Ciucului, str. Kőrösi Csoma Sándor, str. Daczó, str. 1 Mai, str. Konsza Samu, str. Kossuth Lajos, str. Martinovics, str. Váradi József, str. Dakó, str. Șoimului, str. Borvíz, str. Malomgát, Piața Kálvin, str. Digului;

Reci:  între numerele 1-265 și 490-493”, anunță Direcția Județeană de Statistică. 

Potrivit unui pliant care descrie acțiunea, peste 50.000 de gospodării din întreaga țară au fost  selectate pentru a participa la recensământul de probă efectuat de Institutul Național de Statistică în  luna martie 2021.

Demersul se realizează după două posibilități: online ( în perioada 10 – 16 martie) sau față în față, prin interviu (22 – 31 martie). 

În ceea ce privește recenzarea online, aceasta se face în doi pași: „Pasul 1: să completați formularul de preînregistrare, pentru toți membrii gospodăriei, disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/.

Pasul 2: fiecare membru al gospodăriei să completeze chestionarul individual, accesându-și propriul chestionar prin link-ul primit pe adresa de email indicată la preînregistrarea de la Pasul 1.

Având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemia de COVID-19, este recomandat să vă autorecenzați! Autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon  mobil tip smartphone, tabletă, laptop sau PC”, se arată în pliant. 

Aveți posibilitatea de a vă autorecenza, prin completarea online a chestionarului individual. Dacă, din  motive întemeiate, nu vă veți putea autorecenza, în ultimele zece zile din luna martie, veți primi vizita  unui recenzor la reședința dumneavoastră pentru desfășurarea interviului. Autorecenzarea aduce ca beneficii: evitarea contactului cu persoane externe locuinței dumneavoastră, gestionarea timpului liber conform preferințelor, asigurarea calității răspunsurilor furnizate direct de dumneavoastră.

Vă încurajez să participați la recensământul de probă și vă mulțumesc că ne sunteți alături în acest demers important pentru noi toți!”, transmite, în același context, președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei. 

Autoritățile mai transmit că toate informațiile oferite sunt prelucrate doar în scop de testare, cu respectarea strictă a Reg. (UE) 2016/679. „Datele dumneavoastră personale rămân confidențiale și nu vor fi făcute publice sau diseminate în niciun fel. Asigurăm confidențialitatea și protecția datelor”, transmite INS, care informează și că participarea la recensământ, chiar și cel de probă „este o obligație legală și o datorie civică! Oferiți informații corecte și complete despre dumneavoastră, despre familia dumneavoastră, despre gospodăria și despre locuința dumneavoastră! Declarați toți membrii gospodăriei, indiferent de locul în care se găsesc aceștia!”. 

Detalii sunt furnizate și în pliantul publicat pe site-ul CovasnaMedia.ro, dar și pe http://www.recensamantromania.ro/

Iulia Drăghici – Taraș 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.