SOCIAL 3 octombrie 2018

Primăria Sfântu Gheorghe se alătură cu peste 15.400 de lei în lupta antidrog

de Iulia Drăghici - Taraș | 729 vizualizări

Finanțarea va fi utilizată în două programe destinate preșcolarilor și școlarilor mici

Peste 15.400 de lei din bugetul orașului Sfântu Gheorghe vor fi utilizați pentru finanțarea a două proiecte coordonate la nivelul municipiului de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna. În proiectul „ABC-ul emoțiilor” sunt înscrise 31 de unități școlare și 2057 de elevi din reședința de județ. Totodată,  și proiectul „Cum să creștem sănătoși” implică 37 de școli înscrise cu 2275 de elevi.

„Agenția Națională Antidrog din județul Covasna dorește să facă anumite campanii antidrog și pentru susținerea acestor activități, Consiliul Local acordă 15.481 de lei”, a spus joi, 27 septembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, primarul Antal Árpád.

Fondurile vor fi utilizate pentru tipărirea de materiale didactice, printre care 1152 de caiete pentru proiectul „Cum să creștem sănătos” (564 în limba maghiară și 588 în limba română) și 68 de caiete pentru profesori, dar și 750 de caiete pentru elevii implicați în proiectul „ABC-ul emoțiilor” (400 în limba maghiară și 350 de caiete în limba română) și 46 de caiete pentru profesori.

„Cele două proiecte elaborate de Agenția Națională Antidrog au ca scop formarea de deprinderi de viață sănătoasă în rândul copiilor de vârstă preșcolară și școlară mică (clasa pregătitoare), punând accent pe importanța adoptării unui stil de viață sănătos (alimentație, igienă, mișcare), a comportamentelor sănătoase (fără fum de țigară, alcool și medicamente fără prescripție medicală) și a modalităților adecvate de rezolvare a conflictelor fără violență și de luare a deciziilor, formarea și consolidarea abilităților emoționale cu rol de factori de protecție în prevenirea consumului de droguri, punând accept pe conștientizarea de sine, abilitățile de comunicare asertivă, gestionarea emoțiilor negative, abilitatea de a face față presiunii grupului și de adoptare a deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă”, arată documentul de solicitare a finanțării transmis de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna, Primăriei Sfântu Gheorghe.

Expunerea de motive pentru sprijinirea proiectului arată date statistice prezentate de Agenția Națională Antidrog, care punctează că la nivel național consumul de cannabis a crescut în ultimii trei ani cu aproape 6%. De asemenea, se mai arată că peste o treime din respondenții la studiu au declarat că au încercat să consume acest drog de la vârste sub 19 ani, iar dintre cei care au consumat cel puțin o dată cannabis, peste 9% au consumat și cocaină sau alte droguri.

„Importanța combaterii consumului de droguri derivă din studiile realizate, care atestă în mod indubitabil faptul că consumul (sic!) de droguri se realizează încă de la vârste fragede, astfel necesitatea acțiunii prompte asupra tinerilor reprezintă o prioritate pentru comunitate”, mai arată raportul de specialitate.

Propunerea de finanțare a trecut de Consiliul Local cu unanimitate de voturi.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.