SOCIAL 1 aprilie 2022

Primăria Sfântu Gheorghe continuă achiziționarea de locuințe de necesitate

de Iulia Drăghici - Taraș | 1343 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat în ședința ordinară a lunii martie hotărâri care vizează achiziționarea a trei apartamente și două case care să fie transformate în locuințe de necesitate. Totodată, s-a stabilit și că un apartament din centrul social situat în strada Lunca Oltului, recent eliberat, va primi aceeași destinație. 

În ședința ordinară a lunii martie, organizată joi, s-au luat decizii de a achiziționa o casă din strada Ghioceilor (nr.10), două apartamente din strada Romulus Cioflec (nr. 2, bl. 4, sc. A, ap. 10 și nr. 3, sc. B, ap. 5), altul din strada Váradi József (nr. 90A, bl. 2, sc. C, ap. 8), dar și un imobil situat în satul Țufalău. 

În prezent, primăria are 20 de astfel de apartamente și case, cu destinație de locuințe de necesitate, dintre care șase sunt în strada Lunca Oltului. Interesant este că autoritățile nu s-au limitat doar la zona municipiului Sfântu Gheorghe, pentru că, așa cum s-a văzut, potrivit hotărârii adoptate joi, o casă din satul Țufalău va deveni locuință de necesitate în proprietatea Primăriei Sfântu Gheorghe. 

Apartamentele din centrul social din Lunca Oltului care s-au eliberat le transformăm în locuințe de necesitate, în rest sunt apartamente achiziționate de pe piața liberă și case, fiindcă printre familiile ale căror case vor fi demolate sunt și cele care doresc să păstreze animalele, să ducă o viață rurală în continuare și încercăm să găsim și pentru ei. Din păcate le găsim mai greu. Avem oferte, dar sunt și case care sunt prea scumpe, prea mari, terenuri prea mari, dar continuăm să căutăm”, a spus joi, după ședința de CL, pentru Observatorul de Covasna, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Ținta autorităților este să aibă în proprietate 30 de astfel de locuințe. 

Tot el a explicat că, în primă fază, beneficiari ai acestor imobile vor deveni cetățeni din zona Őrkő ale căror case vor fi demolate când se va începe derularea proiectului care prevede construirea a 50 de locuințe noi. Totodată, un alt exemplu de persoane care vor putea folosi locuințele de necesitate pe viitor este dat de cei ale căror blocuri vor intra, dacă va fi cazul, în reabilitare totală, chiar și la interior. Edilul a amintit blocul cu bulină din strada Dealului, care este vulnerabil în caz de cutremur. 

Luna trecută, primarul oferea și alte exemple pentru care sunt utile astfel de locuințe. 

Dorim să avem un număr cât mai mare de locuințe de necesitate. Când am venit cu această inițiativă încă nu se prefigura războiul din Ucraina, dar iată un motiv în plus să aibă municipalitatea un anumit număr de locuințe de necesitate, care, în situații de criză, fie că vorbim de o criză de violență în familie, fie că vorbim de, Doamne ferește, cutremur, ați văzut câte probleme sunt că iau foc blocurile, deci sunt situații în care primăria trebuie să ajute oamenii și ca să poată să ajute trebuie să aibă un fond locativ la dispoziție. Asta este direcția și de aceea încercăm să avem un număr cât mai mare de locuințe de necesitate”, declara, luna trecută, primarul Antal Árpád.

Primăria Sfântu Gheorghe a lansat la finele lunii ianuarie un anunț că achiziționează apartamente sau case de locuit pe teritoriul orașului, dar și în localitățile învecinate pentru a le transforma în locuințe de necesitate și că așteaptă oferte de la cetățeni. 

Și în ședința ordinară a lunii februarie au fost cuprinse patru hotărâri vizând astfel de locuințe, două apartamente din Câmpu Frumos și două din zona Lunca Oltului. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.