SOCIAL 3 mai 2022

Primăria Barcani așteaptă cereri de la cetățeni pentru lemne de foc

de David Leonard Bularca | 691 vizualizări

Anul acesta procedura de atribuire va fi diferită, fiecare cerere va trece prin Consiliul Local

Cetățenii comunei Barcani pot depune cereri pentru a primi lemne de foc. Prețul stabilit pentru un metru ster este, până la finalul anului, de 150 de lei + TVA (5%), a anunțat edilul localității, Nicolae Pastor. Anul acesta atribuirea lemnelor vine cu o noutate, pentru că nu se va mai ține cont de ordinea de depunere a cererilor, ci de nivelul veniturilor, componența familiei, dacă persoana care a făcut solicitarea deține în proprietate pădure, dar și de alți factori. Toate cererile vor trece prin Consiliul Local pentru aprobare. 

„Preluăm cereri pentru LEMN DE FOC! Deși încă mai avem de onorat peste 100 de cereri pentru lemn de foc pentru anul 2021, începem preluarea de cereri și pentru acest an! Dacă anul trecut cele câteva sute de cereri au fost onorate în ordinea în care au fost depuse, pentru acest an dorim o mică schimbare, pentru a nu mai da curs discuțiilor! NU va mai conta ordinea de depunere, ci nivelul veniturilor, componența familiei, dacă se deține pădure în proprietate sau nu, dar și alți factori”, a scris pe grupul de Facebook „Împreună pentru Barcani” edilul comunei, Nicolae Pastor. 

Pentru a da dovadă de transparență, toate cererile vor fi aprobate după un vot al Consiliului Local. 

„Listele cu familiile ce vor beneficia vor trece prin ședințele de Consiliu Local DE FIECARE DATĂ, pentru o mai bună departajare, dar și transparență. Prețul per metru ster va rămâne același până la sfârșitul anului, adică 150 lei +TVA (5%)! Cererile pentru LEMN DE LUCRU vor fi condiționate de plata impozitului! Persoana responsabilă de preluarea cererilor va fi Calcea Zoltan Marius (birou achiziții), a mai detaliat Nicolae Pastor. 

La Întorsura Buzăului s-au înregistrat anul acesta, până la mijlocul lunii martie, peste 1.000 de cereri pentru lemne de foc. 

Sursa foto: arhivă 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.