SOCIAL 10 martie 2022

Primăria Întorsura Buzăului poate și dorește să angajeze trei persoane cu handicap

de Iulia Drăghici - Taraș | 2524 vizualizări

Edilul face apel la cei interesați să se alăture echipei și explică de este important să fie ocupate aceste posturi

Persoanele cu handicap care își doresc loc de muncă pot găsi această oportunitate la Primăria Întorsura Buzăului. Trei posturi pot fi puse la dispoziția acestora, a spus primarul Raul Urdă, care face apel la oameni să beneficieze de acest drept. 

Anunțul edilului a fost făcut în contextul în care s-a votat bugetul local și s-a stabilit că o sumă totală de 90.000 de lei trebuie să fie pusă deoparte pentru fondul de handicap. Acești bani ar urma să ajungă la stat, dacă nu există cine să ocupe posturile dedicate persoanelor cu handicap la primărie și să primească astfel sumele respective sub formă de salarii. 

Pentru că avem 100 de angajați, trebuie să plătim un fond de handicap pentru patru persoane. Deci la fiecare 50 de angajați, orice firmă sau instituție, trebuie să dea două salarii la stat pentru persoanele cu handicap. Dacă angajezi o persoană cu handicap, nu mai dai acei bani la stat. Noi avem o persoană angajată, deci nu mai dăm patru salarii la stat, dăm doar trei, în fiecare lună. Eu aș prefera să dăm acești bani oamenilor de la noi. Am făcut apel de multe ori celor care cunosc persoane cu handicap cu drept de muncă să vină, chiar și numai să dea zăpada de pe scări. Decât să dau acei bani la stat, mai bine ajut un om din Întorsura să aibă un salariu și să facă în schimb pentru comunitate un mic serviciu, orice se poate. Am și scos la concurs posturi pentru persoane cu handicap, dar nu a venit nimeni”, a punctat Raul Urdă, care a reînnoit apelul. 

Să vină cei interesați să facă cerere și scoatem posturile la concurs. Ele sunt în organigramă și oricând le putem scoate la concurs”, a spus edilul. 

Bugetul pe anul 2022 al Orașului Întorsura Buzăului cuprinde 7,4 milioane de lei pentru salarii. Cu mențiunea că nu este vorba doar despre angajații primăriei, sau voucherele de vacanță pentru aceștia, ci sunt incluși aici și cei peste 30 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap, a lămurit primarul. 

Bugetul estimat pe anul 2022 al Orașului Întorsura Buzăului este 22,2 milioane de lei. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.