SOCIAL 26 mai 2021

Prima dată de la debutul pandemiei când secția ATI COVID de la SJU Covasna e goală

de Iulia Drăghici - Taraș | 1413 vizualizări

Niciun pacient COVID-19 confirmat sau suspect de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe nu este internat în prezent pe secția de Terapie Intensivă, au arătat datele prezentate de reprezentanții unității spitalicești miercuri, în bilanțul săptămânal. Este prima dată de la începutul pandemiei când în spital nu sunt pacienți COVID în stare critică pe secția ATI.

Directorul medical al SJU Covasna, dr. Roșu Mátyás, a spus că de trei luni încoace a scăzut numărul bolnavilor care au nevoie de ATI COVID. În martie au fost 50 de pacienți internați pe secția de Terapie Intensivă COVID, în aprilie au fost 44, iar în mai până în prezent au fost 10.

Nici pe secția de Chirurgie nu sunt pacienți internați la data raportării, adică 26 mai, ora de referință 13:00.

Sunt, totuși, pe secția de Boli Infecțioase COVID 13 pacienți în stare medie sau gravă.

Cel mai tânăr pacient care se află în stare gravă la secția de Boli Infecțioase are 22 de ani. Încă nu necesită Terapie Intensivă, dar este în stare gravă. Trebuie să subliniez că niciunul dintre pacienții internați nu a fost vaccinat nici măcar cu o doză”, a declarat miercuri, în cadrul conferinței săptămânale de presă, directorul medical, dr. Roșu Mátyás.

Alte patru persoane suspecte de a fi infectate cu noul coronavirus sunt izolate pe secția de Pneumologie.

În perioada 19 – 26 mai au fost înregistrate nouă externări la pacienți anterior confirmați COVID-19, dar și patru decese care pot fi puse în legătură cu complicațiile cauzate de noul coronavirus.

Pacienții decedați au fost trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 72 și 87 de ani. Toți au suferit și de alte boli. Am avut un pacient care avea o tumoare prostatică metastatică, trei dintre ei au avut diabet zaharat, doi au avut și accident vascular cerebral, un pacient era cu hemoragie digestivă gastro-intestinală și hemoragie subarahnoidiană. Au stat internați la noi în spital între 4 și 22 de zile”, a spus directorul medical.

Totodată, la nivelul întregului spital, în ultima săptămână au fost înregistrate 215 internări pe secțiile COVID și non-COVID, dar și 238 de externări.

La nivel național, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era miercuri, 26 mai, de 3.079. Dintre acestea, 493 erau internate la ATI.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.