SOCIAL 14 septembrie 2021

Premieră la SJU: o femeie de 160 kg a născut prin cezariană un bebeluș sănătos

de Iulia Drăghici - Taraș | 1627 vizualizări

În premieră pentru secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, o gravidă cu o greutate de 160 de kg care suferă, printre altele, de diabet zaharat și hipotiroidie, a născut prin cezariană un bebeluș de aproximativ 5 kg și 59 cm lungime.

Intervenția, care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, a fost una foarte dificilă din cauza faptului că pacienta în vârstă de 32 de ani suferă de obezitate de gradul III, însă a decurs fără complicații, iar bebelușul și mămica au putut fi externați după 6 zile, ambii având o stare bună de sănătate.

Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind necesară prezența a 3 medici primari obstetricieni-ginecologi, un medic rezident, un medic primar ATI, un medic neonatolog și alte 8 cadre auxiliare (asistente, moașe, infirmiere).

Este o premieră pentru secția de Obstetrică-Ginecologie a spitalului nostru și suntem mândri de faptul că am putut rezolva fără complicații un asemenea caz dificil. O naștere prin cezariană nu înseamnă doar participarea a doi medici, ci necesită implicarea unei echipe întregi. Îi felicit pe colegii mei pentru munca depusă și ne bucurăm că atât bebelușul, cât și mămica au părăsit spitalul într-o stare bună de sănătate”, a spus șeful secției de Ostetrică-Ginecologie, medicul primar obstetrician-ginecolog dr. András Pál.

Mămica, originară din județul Covasna, nu se află la prima naștere, având acasă încă doi copii.

Sursa: Biroul de presă al Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf”.

Foto: ilustrativ. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.