SOCIAL 15 aprilie 2020

(Update) Prefectura și Crucea Roșie Covasna vor să închirieze 200 de aparate de oxigen

de Iulia Drăghici - Taraș | 2026 vizualizări

Ideea și mare parte din implemenentarea programului aparține Clubului Rotary

Prefectura Covasna anunță încheierea unui parteneriat cu Crucea Roșie Covasna, la inițiativa Clubului Rotary, în vederea închirierii a aproximativ 200 de aparate de oxigen, ca măsură de a asigura resurse suplimentare în lupta împotriva coronavirusului. 

În continuarea preocupărilor pentru asigurarea de resurse suplimentare în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19 și reducerea efectelor pandemiei în județul Covasna, dl. Prefect Iulian-Constantin TODOR a discutat astăzi cu dl Adolf J. Papp, director al filialei județene – Crucea Roșie Română.

Cu această ocazie s-au pus bazele unui parteneriat ce își propune să asigure cca. 200 de aparate – Concentrator oxigen staționar, cu o autonomie de funcționare de 12 ore, pentru persoanele infectate cu coronavirus aflate în stare severă în scopul menținerii respirației ca măsură de prim-ajutor.

Furnizor al aparatelor respective este o societate comercială cu sediul social în București cu punct de lucru în mun. Brașov.

Cele două instituții inițiatoare, respectiv Instituția Prefectului – Județul Covasna și Crucea Roșie Română – filiala jud. Covasna, își doresc ca de aceste dotări să poată beneficia toți locuitorii județului, indiferent de zona în care locuiesc, intervenția să poată fi făcută în cel mai scurt timp, iar numărul de aparate care pot fi conectate în același timp să satisfacă pe deplin nevoile populației”, arată Prefectura printr-un comunicat de presă.

Aceeași sursă mai arată și că „în funcție de recomandările Comandamentului Județean pentru Situații Speciale de Urgență, la acest parteneriat vor fi atrase și alte instituții, respectiv Direcția de Sănătate Publică Covasna, unități spitalicești, autorități locale și altele”.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.