SOCIAL 19 octombrie 2022

Poți să fii cu un pas mai aproape de comunitate. Crucea Roșie Covasna caută voluntari

de David Leonard Bularca | 432 vizualizări

Auzim, din ce în ce mai des, cât de important este să ne implicăm pentru a crea o societate mai bună, în care nimeni să nu fie lăsat în urmă și în care empatia să guverneze. O societate în care să avem grijă de cei din jurul nostru, să le înțelegem nevoile și să îi susținem în măsura posibilităților noastre. Cei care își doresc să fie mai aproape de comunitate au acum ocazia să o facă, devenind voluntari ai Crucii Roșii – Filiala Covasna. Se caută voluntari din Municipiul Sfântu Gheorghe și din orașul Covasna, a spus, pentru redacția noastră, reprezentanta organizației, Opra Zsófia-Szende. 

„Căutăm în jur de 20 de voluntari activi. Îi așteptăm pe toți cei interesați. Dacă numărul celor care doresc să devină voluntari este mai mare, cu atât mai bine, dar sperăm la minim 20 de voluntari să strângem. Noi ne dorim să extindem ideea de voluntariat în rândul tinerilor. Deci căutăm în general tineri din clasele gimnaziale sau liceale. Dacă este cineva, un adult, care vrea neapărat să devină voluntar, cu mare drag este așteptat”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, Opra Zsófia-Szende, care este coordonatoarea voluntarilor. 

Cei care doresc să se înscrie trebuie să sune la numărul de telefon 0766 451 169, până pe 20 noiembrie, pentru a afla mai multe detalii și pentru a stabili o zi în care vor merge la sediul Crucii Roșii Covasna, pentru a completa un formular. 

„Momentan recrutăm în Sfântu Gheorghe și în orașul Covasna. Primul pas este completarea unui formular de participare, acolo de fapt voluntarul află de programele organizației de tineri. Vor avea după aceea o instruire despre ce înseamnă Crucea Roșie, ce înseamnă de fapt și cum funcționează organizația la nivel județean, național și internațional. Ne-am gândit că este foarte, foarte important acest aspect”, a spus Opra Zsófia-Szende.

Noii voluntari vor lua parte și la o serie de ateliere în care vor învăța, de exemplu, cum se acordă primul ajutor. 

„Vor fi instruiți pentru acordarea primului ajutor de bază, cu o durată de 12 ore, după care urmează un curs de dezastre, cu o durată de șapte ore. După prima instruire, cea despre Crucea Roșie, se dă un test. Acolo trebuie să obțină minimum 70 de puncte, din 100, pentru a trece mai departe. Toți cei care au aplicat până acum au reușit”, a detaliat Opra Zsófia-Szende.

Printre lucrurile pe care voluntarii le vor putea face în cadrul Crucii Roșii Covasna se numără:

  • Activități și programe sociale, când voluntarii pregătesc și distribuie pachete de alimente sau igienă în diferite zone din județ;
  • Activități de strângere de fonduri, donații;
  • Participarea la diferite activități culturale de tineret, sportive etc.

„Dacă cineva este interesat să participe la programe sociale, asta nu înseamnă că trebuie să participe și la alte tipuri de activități. Tânărul alege ce își dorește, de fapt, să facă”, a punctat coordonatoarea voluntarilor de la Crucea Roșie Covasna.

În acest moment, în cadrul organizației sunt 82 de voluntari. 

„Din păcate, încă de la începutul pandemiei, dar și pe durata acesteia, nu am reușit să recrutăm și foarte mulți tineri au plecat spre facultate sau un loc de muncă. Acum ne-am gândit că este momentul cel mai bun să recrutăm”, a mai spus, în final, Opra Zsófia-Szende.

Este important ca persoanele care își doresc să se înscrie să știe că vor trebui să acorde minimum două ore pe săptămână activităților de voluntariat. 

Printre cele mai recente activități pentru comunitate ale Crucii Roșii Covasna se află și cea de la finalul săptămânii trecute, de la Zăbala. Atunci, peste 100 de persoane, majoritatea vârstnici, au beneficiat de analize medicale gratuite, în apropierea casei lor. 

Sursa foto: Crucea Roșie Filiala Jud. Covasna / Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.