SOCIAL 6 octombrie 2020

Pompierii au salvat vieți altfel

de Iulia Drăghici - Taraș | 1526 vizualizări

Pompierii covăsneni s-au mobilizat marți, 6 octombrie, într-o nouă acțiune care a avut la bază un scop nobil: donarea de sânge. Aceștia speră ca exemplul lor să fie urmat și de alți cetățeni, având în vedere apelurile repetate ale specialiștilor din domeniul sanitar, privind necesitatea donării de sânge.

Solidaritate față de cei aflați la nevoie!!!

Am reușit să ne mobilizăm, din nou, într-o misiune de protejare a celor care au nevoie de ajutor, manifestându-ne prețuirea și grija față de viața semenilor printr-o acțiune desfășurată dincolo de sarcinile profesionale, dar în consonanță cu principiile și valorile armei pe care o reprezentăm.

Demersul nostru nu este primul de acest fel, personalul unităţii şi subunităţilor inspectoratului desfăşurând şi alte acţiuni similare. Pompierii covăsneni au decis să se implice cu scopul de a dărui sănătate şi o şansă la viaţă, celor care depind de un astfel de gest.

Gestul nostru continuă seria acestor intervenții salvatoare, derulate constant, de-a lungul anilor de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, demonstrând astfel faptul că, există numeroase moduri, cel în cauză accesibil oricărei persoane sănătoase, de a veni în sprijinul vieţii.

În contextul lipsei de sânge cu care se confruntă adeseori spitalele din ţară, îi invităm pe toţi cetăţenii din judeţul nostru care doresc să se implice să se prezinte la centrul de transfuzie pentru a dona sânge”, au transmis pompierii de la ISU Covasna.

Unul dintre pompierii care a luat parte la acțiune, Kanyadi Sandor, care nu este la prima astfel de acțiune, ne-a spus că întotdeauna se ghidează după principiul „trebuie să ajutăm oamenii”, așa că încurajează mereu donarea de sânge.  

Luna trecută, și jandarmii covăsneni au dat dovadă de empatie și dăruire printr-o acțiune similară. Pentru aceștia a fost a treia doar în anul curent.

Din cauza contextului epidemiologic actual, nu pot fi organizate campanii mobile de donare de sânge, însă cei care doresc totuși să fie de ajutor și să urmeze exemplele pompierilor și ale jandarmilor, pot merge la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe, din strada Bánki Donát, de luni până vineri, între orele 8:00 – 12:00.    

Sursa foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.