SOCIAL 15 aprilie 2021

Poliția Locală Sfântu Gheorghe: controale intensificate în problema cerșitului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1621 vizualizări

Autoritățile din Sfântu Gheorghe anunță că vor intensifica controalele cu scopul de a reduce cerșetoria, pentru că din cauza faptului că în ultimul an poliția locală a fost sub comanda poliției naționale, în contextul pandemiei de COVID-19, problema s-a acutizat. 

„S-a intensificat fenomenul pentru că în ultimul an nu i-a „deranjat” nimeni. Nu este un fenomen care să nu mai poată fi controlat, dar bineînțeles că dacă aceste persoane au văzut că pot să își desfășoare această activitate fără să fie legitimate, sancționate, „deranjate”, bineînțeles că au venit și alții. Sunt și alții și din alte localități și sunt și alții care vin din Sfântu Gheorghe. (...) Prin patrulare, ne dorim să controlăm acest fenomen”, a spus miercuri, într-o conferință de presă șeful Poliției Locale, Hadnagy István.

Anual, poliția locală aplică în jur de 100 de sancțiuni pe problema cerșitului, excepție făcând anul 2020, dar nu se știe și câte din aceste amenzi chiar erau și plătite. Totuși, primarul Antal Árpád a afirmat că acest aspect nu ar trebui să conteze, iar sancțiunile să fie aplicate în continuare, conform legii. 

Solicitarea mea foarte fermă este, a fost și va fi că aceste persoane trebuie sancționate. Să se adune amenzile și va veni momentul în care fiecare va trebui să plătească. Chiar dacă astăzi, aparent suntem într-o situație juridică la nivel național în care noi cei care respectăm regulile simțim că suntem fraierii, pentru că asta este realitatea și cei care nu respectă nu suportă consecințe, eu sunt convins că va veni momentul și în această țară în care aceste datorii vor trebui plătite. Dar pentru asta chiar trebuie aplicate sancțiunile, chiar dacă astăzi simțim că le aplicăm degeaba”, a spus primarul. 

Locurile care sunt frecventate de cerșetori cel mai des sunt cele din zona Pieței Agroalimentare din oraș, din zona centrului comercial Șugaș și în fața fostei berării din zona străzii 1 Decembrie, a spus șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe. 

Hadnagy István a precizat și că locațiile din zonele supermarketurilor ar trebui controlate de paznicii magazinelor, care, în mod normal, au astfel de atribuții, fiind vorba în general de domenii private. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.