SOCIAL 19 decembrie 2022

PNRR la Zagon: bani pentru dispensar uman și pentru digitalizare

de David Leonard Bularca | 817 vizualizări

Comuna Zagon a reușit să obțină finanțare pentru două proiecte prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba despre modernizarea dispensarului uman și montarea mai multor camere de supraveghere în localitate. 

„Am câștigat un proiect pentru modernizarea dispensarului uman. Aici este vorba despre o sumă de 324.000 de euro. Ăsta era maximul pe care îl puteam solicita. Tot la PNRR mai avem un proiect, legat de digitalizare. Vrem să montăm camere de supraveghere în localitățile Zagon și Păpăuți. Aici ar fi vorba de 80.000 de euro. Sunt proiecte aprobate, urmează să fie implementate”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Kiss Augustin. 

Comuna Zagon are aprobate și prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny” patru proiecte, în valoare de peste 18 milioane de lei. Prin acestea, se dorește extinderea sistemului de apă și canalizare, să fie modernizate 14 străzi și să fie refăcute șapte poduri și două pasarele pietonale. Totuși, încă nu s-a reușit semnarea contractelor de finanțare, pentru că autoritățile locale încă strâng toate actele necesare. 

Comuna Zagon a depus, la începutul acestui an, un proiect și la Compania Națională de Investiții (CNI), pentru construcția de la zero a unei creșe în localitate, ne-a mai spus primarul. Momentan, nu au primit niciun răspuns privind starea proiectului de la autoritățile centrale. 

Sursa foto: administrație.ro 

*** Votează Superlativele OCV 2022 AICI! Votul tău ne ajută să aflăm care sunt evenimentele și personalitățile locale care au marcat ultimul an și să le premiem în consecință.
Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.