ACTUALITATE 22 iulie 2022

Peste 18 milioane de lei vor ajunge în Zagon, prin PNI

de David Leonard Bularca | 919 vizualizări

Comuna Zagon a obținut prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny” finanțare pentru patru proiecte, care se ridică în total la peste 18 milioane de lei. 

Proiectul care a primit cea mai mare finanțare, de 6.837.558,62 de milioane de lei, face referire la „Modernizare străzi în localitățile: Zagon și Păpăuți în comuna Zagon, județul Covasna, lot 1”. 

Urmează „Extinderea sistemului de apă și modernizarea stației de tratarea apei, sat Zagon, comuna Zagon”, cu o finanțare de 4.703.865,25 milioane de lei. 

Pentru „Extinderea sistemului de canalizare și modernizarea/reabilitarea stației de epurare sat Zagon, comuna Zagon, județul Covasna” autoritățile au primit 4.703.137,5 milioane de lei.

Iar pentru „Refacere 7 poduri și 2 pasarele pietonale în localitățile Zagon și Păpăuți în comuna Zagon, județul Covasna” 1.895.764,27 de lei. 

În legătură cu proiectele care fac referire la extinderea rețelei de apă și canalizare, primarul din Zagon, Kiss Augustin, ne-a spus că „sunt în jur de 14 străduțe unde nu era nici apă, nici canalizare”. 

Pentru modernizarea drumurilor au fost depuse patru proiecte, dar a primit finanțare doar unul. 

„Noi am depus patru proiecte pentru modernizarea drumurilor, pentru asfaltare. Au fost patru loturi, pentru că ne-au zis la o ședință online să nu depășească 7 milioane de lei un proiect. Și atunci am făcut patru loturi, două la Păpăuți, două la Zagon, dar dintre cele patru ni s-a aprobat doar unul, la Zagon, primul lot”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, edilul.

În viitor, Kiss Augustin speră ca localitatea pe care o conduce să mai primească fonduri. 

„Eu sper că o să mai prindem niște bani. Promisiuni sunt, sperăm la toamnă, o să încercăm să facem proiect pentru captarea apei potabile. Avem două izvoare și dorim să facem o captare acolo ca să vină cu cădere pentru populație apa potabilă. Să nu mai fie cu pompare, să nu mai folosim energie electrică”, a mai spus, în final, primarul din Zagon. 

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, își propune să asigure serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și să reabiliteze drumurile și podurile, potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, mdlpa.ro.

În județul Covasna, din totalul celor 182 de solicitări de finanțare, se vor implementa 121 de proiecte, în valoare totală de 1.027.710.662,88 lei, reprezentând aproximativ 57% din cuantumul tuturor cererilor.

Sursa foto: mdlpa.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.