SOCIAL 9 iunie 2021

Planuri de modernizare la Spitalul Orășenesc Baraolt: noi clădiri pentru Obstetrică – Ginecologie, Chirurgie și ATI

de Iulia Drăghici - Taraș | 12151 vizualizări

Autoritățile locale din Baraolt lucrează la un proiect de a construi noi clădiri în cadrul Spitalului Orășenesc. Câteva magazii folosite ca spații de depozitare, din zona punctului de lucru al pompierilor, vor fi demolate, ne-a spus primarul Benedek Huszár János, iar în locul acestora vor fi construite spații noi pentru Obstetrică – Ginecologie, Chirurgie și ATI. 

Intenția este una cu termen lung de realizare, dar edilul spune că se lucrează în prezent la studiul de fezabilitate. 

Vrem să demolăm aceste șase clădiri și să facem o nouă aripă care va conține Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie, punct de Terapie Intensivă și bloc operator. Trebuie să modernizăm, că actualele clădiri nu mai fac față. Aceste clădiri pe care vrem să le demolăm sunt din acele vremuri când spitalul se autogospodărea. Era grajd de cai, îngrășătorie de porci. Acum sunt spații de depozitare, dar lucrurile puse aici ar trebui predate la casare. În locul acestor clădiri vrem să facem o aripă nouă, după exigențele timpului”, ne-a spus primarul.  

Autoritățile vor încerca să obțină fonduri europene, fie prin PNRR, fie prin POR, care se va lansa la sfârșitul anului viitor, a mai spus edilul. 

Spitalul din Baraolt, care a fost construit în 1913, are în prezent 79 de paturi pentru spitalizare. 

Spitalul îşi desfăşoară activitatea pe un teren cu o suprafaţă de aproape 10.000 mp pe care se găsesc clădirile spitalului, dar şi a substaţiei de Ambulanţă Baraolt. Toate aceste clădiri sunt în proprietate publică a oraşului Baraolt şi sunt date în administrare către Spitalul Orăşenesc Baraolt, respectiv Serviciul de Ambulanță Covasna. Starea generală a clădirilor este bună, dar în mod evident necesită unele intervenţii pentru prevenirea degradării lor, pentru modernizarea și asigurarea circuitelor funcționale. (...) Activitatea se desfăşoară în sistem pavilionar, adică fiecare compartiment are clădire proprie. În urma eforturilor depuse de ani în şir, condiţiile igienice şi hoteliere sunt bune, de asemenea şi dotarea este corespunzătoare şi în baza acestora spitalul reuşeşte să obţină Autorizaţia Sanitară de Funcţionare în fiecare an”, se arată pe site-ul unității spitalicești. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.