SOCIAL 6 iunie 2019

Peste un milion de lei pentru îngrijirea la domiciliu a bătrânilor și bolnavilor din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 672 vizualizări

Suma a crescut de 10 ori în ultimul deceniu, spun autoritățile

Consiliul Județean Covasna a încheiat săptămâna trecută contracte în valoare totală de peste un milion de lei cu șase asociații și fundații care asigură servicii sociale, de îngrijire la domiciliu a bătrânilor și bolnavilor sau a copiilor. Bugetul alocat acestei activități a crescut de 10 ori în ultimul deceniu, a punctat marți, într-o conferință de presă, președintele CJ. În total, aproape 1800 de persoane se află în grija asociațiilor finanțate de autoritățile județene.

„Vineri am semnat împreună cu șase asociații și fundații care asigură servicii sociale în județul nostru contracte în valoare totală de un milion de lei. Este vorba cu precădere despre îngrijire socio-medicală la domiciliu pentru oameni în vârstă sau bolnavi, în sumă de 625.000 de lei pentru patru asociații, Diakonia, Caritas, Izabella și Crucea Roșie, dar și cu alte două asociații, a domnului preot Böjte Csaba și asociația Casa Laura, pentru îngrijirea copiilor în centrele de zi. Trebuie să știți că aceste asociații au grijă de 300 de copii zilnic și asociațiile care folosesc bani pentru îngrijire socio-medicală au în îngrijire peste 1.500 de oameni bătrâni și bolnavi din județ. Această sumă este cea mai mare sumă, de altfel, care s-a acordat până acum. Este de 10 ori mai mult decât în ultimii 10 ani de zile. Acum 10 ani, în 2008, am putut da 110.000 de lei. Acum în 2019 am alocat din buget un milion de lei pentru că și eu personal și colegii mei considerăm că sunt activități care nu sunt sau nu pot fi promovate 100% nici de Guverne și nici de autorități publice locale. Trebuie mult mai multă grijă și mult mai mult suflet pus”, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Liderul CJ a ținut să le mulțumească public celor implicați în desfășurarea acestor activități.

„Este vorba despre o îngrijire aproape zilnică. Nu este numai o asistență socio-medicală, este mult mai mult. De fapt, fac și teme de casă, lucru în casă, spală, cară apă, despică lemne și așa mai departe. Am o cinste enormă față de acești oameni”, a punctat Tamás Sándor.

Semnarea contractelor înseamnă că începând cu 1 iunie, asociațiile și fundațiile amintite își pot desfășura pe larg activitatea în domeniile socio-medicale, a încheiat președintele Consiliului Județean.  

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.