SOCIAL 4 octombrie 2022

Peste cinci decenii de dragoste și perseverență, celebrate la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 4832 vizualizări

Împlinirea a 50 sau chiar 60 de ani de căsnicie nu este puțin lucru, și probabil toți cei care au experimentat viața de cuplu știu acest lucru. De aceea este impresionant că, la Sfântu Gheorghe, 21 de cupluri au celebrat sâmbătă nunțile de Aur și de Diamant. 

Sărbătoarea, care a avut loc într-un cadru restrâns, organizat de autorități la Casa Căsătoriilor de lângă primărie, a marcat și Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. 

Printre cei felicitați de autorități s-a numărat și familia Georgescu, a binecunoscutei doctorițe pediatru Ioana Georgescu. În 26 august, cuplul a sărbătorit împlinirea a 60 de ani de căsnicie. 

De mai bine de 10 ani, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe sărbătorește cuplurile de vârstnici, care au mai mult de 50 sau chiar 60 de ani de căsătorie, iar până acum am felicitat aproape 300 de cupluri pentru perseverența, loialitatea și dragostea lor, care ne servesc drept exemplu pentru noi toți. 21 de cupluri de aur și diamant au fost felicitate sâmbătă, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Cred că astfel de sărbători ne aduc mai aproape!”, a transmis, prin intermediul Facebook, viceprimarul Vargha Fruzsina. 

Și primarul Antal Árpád a fost prezent la eveniment. „Nu există un moment mai emoționant decât atunci când pot felicita cuplurile care își sărbătoresc nunta de aur și diamant de Ziua Persoanelor Vârstnice. Loialitatea lor unul față de celălalt și față de orașul nostru de-a lungul deceniilor este exemplară! Le doresc lor și tuturor seniorilor sănătate, viață lungă și fericită, vă mulțumesc că sunteți alături de noi!”, a fost mesajul edilului-șef, exprimat tot pe rețeaua de socializare. 

Evenimentul de celebrare a cuplurilor de aur și diamant a fost organizat de obicei ca parte a Zilelor Sfântu Gheorghe, însă de acum speranța autorităților este ca tradiția să fie continuată pe data de 1 octombrie, din considerentul că și așa programul de Sărbătoarea orașului este unul încărcat, ne-a spus viceprimarul Vargha Fruzsina. 

Inițial, în legătură cu evenimentul de sâmbătă, a fost anunțat că erau așteptate să participe 29 de cupluri. 

Sursa foto: Kristó-Gothárd Hunor

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.