SOCIAL 23 decembrie 2020

Peste 750 de pachete dăruite de spiridușii lui Moș Crăciun din zona Buzaielor

de David Leonard Bularca | 4076 vizualizări

În cadrul campaniei s-au strâns în total peste 6.600 de lei

Spiridușii lui Moș Crăciun au fost prezenți anul acesta și în Zona Buzaielor. Cu scopul de a oferi o bucurie celor mai puțini norocoși, opt oameni din zonă au pus la cale o campanie de ajutorare, „Crăciun pentru toți copiii”, după cum anunțam la începutul lunii decembrie. Acțiunea s-a dovedit a fi una reușită, după ce s-au strâns în total 6.650 de lei, bani din care s-au realizat și o parte dintre cele peste 500 de pachete pregătite de oamenii care au demonstrat că, dacă ne implicăm și suntem dispuși să dăruim cât de puțin din ceea ce avem, putem aduce zâmbete pe fețele celor din jurul nostru. 

Dintre cele peste 750 de pachete, mai mult de 500 au fost cu haine, iar 250 cu dulciuri. În total, peste șase zone din împrejurul Întorsurii Buzăului au fost vizitate de inițiatorii campaniei, unde au lăsat, pe lângă cadouri și zâmbete pe fețele celor cu care s-au întâlnit.

„Am ajuns în Întorsura Buzăului, aici includem Brădet, Floroaia Mare, Crivină, am fost în Barcani, Sărămaș, Lădăuți și în Sita Buzăului, Zăbrătău”, ne-a spus o persoană implicată în proiect, Teodora Ungureanu.

Nu toate cadourile au fost dăruite în aceste zone, pentru că o parte dintre ele au fost donate mai departe, către așezământul de pe Valea Plopului, unde sunt peste 300 de copii.

„Au ajuns în această dimineață (marți, 22 decembrie) pachetele cu haine și jucării. Vrem să le mulțumim tuturor oamenilor minunați care au ales să se implice și să răspundă pozitiv mesajului nostru. Mi-ar plăcea să avem din ce în ce mai mulți voluntari alături de noi, fie că vorbim despre acțiuni umanitare, de ecologizare, care țin de educație etc. E nevoie de oameni cu inițiativă care să își dorească să aducă în mod voluntar o schimbare în bine în comunitatea din care fac parte. Întotdeauna e loc de mai bine”, este de părere Teodora Ungureanu.

S-au primit donații și din străinătate

Chiar și oameni din zonă, dar nu numai, care se află în străinătate, s-au implicat în campanie, deoarece au fost primite donații și din diaspora sau din alte locuri din țară.

„Au fost și oameni, în general din zonă, care sunt plecați în afara țării și ne-au contactat ca să doneze. Mai mult, unii dintre ei au trimis și pachete cu haine și jucării. Au fost și oameni din alte zone ale țării care au trimis bani și jucării sau haine”, ne-a împărtășit Teodora Ungureanu.

Lecția care se pare că o putem învăța din această acțiune este că ar trebui să deschidem mai des larg ochii, să privim în jurul nostru și să îi ajutăm pe cei aflați la nevoie. 

„Sunt oameni care au nevoie de ajutor și nu doar în preajma sărbătorilor, sunt oameni care sunt atât de aproape de noi și, spre rușinea noastră, nu știam aproape nimic despre ei. Am ajuns în locuri de care nici măcar unul dintre noi nu avea habar. Ne-ar plăcea să reușim să facem o reală schimbare în viața lor, să ne întoarcem la ei mai des, să aflăm care sunt realele nevoi. Unii copii au nevoie să fie scoși din când în când din mediul în care trăiesc, să socializeze și cu alte persoane. Sperăm că le-am adus o mică bucurie și că părinții lor s-au bucurat de sclipirea din ochii copiilor lor atunci când își primeau darurile”, ne-a mai spus Teodora Ungureanu.

Binele uneori (nu) se face în liniște

După o postare pe Facebook făcută de Teodora Ungureanu, în care anunța rezultatele demersului inițiat la început de decembrie, cineva i-a transmis că „binele se face în liniște”. Aceasta spune că, în general, ar fi de acord, însă, în situația dată, nu se putea întâmpla așa.

„Primisem un singur comentariu la postarea post acțiune care ne sugera că <<binele se face în liniște>> și că ar trebui să încetăm să mai postăm despre ceea ce am făcut. Aș fi și eu de acord să se întâmple asta dacă nu erau implicate câteva zeci de persoane și alte câteva sute care au fost beneficiari. În urma postării noastre, ne-au scris mulți oameni care au văzut fotografiile și vor să ajute mai departe acele familii sau altele. Cred că despre asta este vorba, de a-i aduce pe oameni, în general necunoscuți, mai aproape de semeni, de a le arăta că sunt mai multe fețe ale unei localități, că există și oameni mai puțini norocoși printre noi”, a concluzionat Teodora Ungureanu.

Oricine a dorit, a putut dona în perioada 1-18 decembrie fie haine, alimente sau dulciuri. Pachetele au ajuns la beneficiarii din zona Buzaielor duminică, 20 decembrie, iar pentru copiii de la Valea Plopului cadourile au ajuns marți, 22 decembrie.

Sursa foto: „Crăciun pentru toți copiii”

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.