SOCIAL 3 decembrie 2020

Campania care își propune ca în acest an să fie un „Crăciun pentru toți copiii” din zona Buzaielor

de David Leonard Bularca | 1781 vizualizări

Opt oameni din Întorsura Buzăului și împrejurimi și-au propus să ducă magia Crăciunului și în casele celor mai puțin norocoși

Din solidaritate pentru ceilalți și din convingerea că împreună putem fi mai puternici, câțiva locuitori din zona orașului Întorsura Buzăului și-au propus să ajute familiile care au nevoie de sprijin pentru ca sărbătoarea care se apropie să fie un „Crăciun pentru toți copiii”. De aici e inspirată și denumirea acțiunii de voluntariat pe care aceștia au inițiat-o. Până pe 18 decembrie oricine dorește să ofere o mână de ajutor o poate face dacă ia legătura cu cei implicați în campanie. În perioada 20-21 decembrie, beneficiarii vor primi cadourile de la oamenii de bine care s-au implicat în acțiunea de voluntariat.

Scopul principal al acțiunii este acela ca bucuria de Crăciun să intre în cât mai multe case din Întorsura Buzăului și împrejurimile acesteia, spune una dintre persoanele implicate în proiect, Teodora Ungureanu.

„Suntem o mână de oameni ai zonei, pentru noi toți, mica depresiune e acasă. Nu reprezentăm vreo asociație, pentru mulți dintre noi e prima dată când facem asta. Prin „Crăciun pentru toți copiii" ne-am propus să aducem bucuria de Crăciun în casele cât mai multor copii din Țara Buzaielor: Întorsura Buzăului, Barcani, Sita Buzăului și împrejurimi. Am apelat și la localnici pentru a ne indica familii aflate în dificultate. În acest moment, încercăm să punem la punct lista beneficiarilor, să aflăm eventual dacă au nevoie de ceva anume și, evident, să popularizăm acțiunea în rândul oamenilor. Ne-am bucura dacă am găsi și sponsori pentru această acțiune. Deja am primit primele donații și suntem siguri că vor urma și altele. Pe lângă bani, oamenii pot dona jucării, dulciuri, haine, rechizite și dispozitive pentru a le asigura unor elevi echipamentul necesar desfășurării orelor online”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Teodora Ungureanu.

„Suntem siguri că există mult mai mulți copii la care Moș Crăciun ajunge mai greu”

Nu se știe exact la câte familii vor reuși să ajungă inițiatorii campaniei și să le aducă o bucurie prin această acțiune, însă au fost cerute liste de la primăriile din zonă, astfel încât să se poată face o selecție.

„Nu avem încă un număr final, dar ne-ar plăcea să ajungem la cât mai multe familii. Am cerut de la Primăria Barcani și Primăria Întorsura Buzăului o listă cu persoane pe care le au în evidență. De acolo încercăm să pornim, însă suntem siguri că există mult mai mulți copii la care Moș Crăciun ajunge mai greu sau în casele cărora nu a trecut până acum pragul”, ne-a împărtășit Teodora Ungureanu.

În perioada 20-21 decembrie voluntarii speră să poată merge la familiile selectate cu donațiile primite. Asta după ce vor fi împachetate cum se cuvine.

„Pe 20-21 decembrie sper să ne mobilizăm și să ajungem la toate familiile. În cele două-trei zile, vrem să ne organizăm noi cu pachețele și să le împachetăm frumos. Mie îmi place tare mult ideea de comunitate, una solidară. Și cred că genul acesta de activități, printre altele, unește și mai mult o comunitate. Noi nu ne-am limitat la orașul Întorsura Buzăului, pentru că zona Buzaielor înseamnă mai mult. Oamenii se cunosc între ei, au crescut împreună, au urmat aceleași școli. Mi-aș dori doar ca oamenii, atunci când vor să facă o faptă bună, nu doar acum, să se gândească la faptul că își ajută aproapele”, ne-a mai spus reprezentanta acțiunii „Crăciun pentru toți copiii”.

„Oricine vrea să doneze, poate suna la numerele de telefon: Claudia - 0747044478, Alex - +4915778647551, Raluca - 0787891944, ne poate scrie pe Facebook sau prin contul bancar dedicat RO25BRDE150SV38581861500 BRDEROBU VRÎNCEANU CLAUDIA MARIA”, a transmis, în final Teodora Ungureanu.

Mai multe detalii pe grupul de Facebook „Întorsura, te iubesc!”

Sursa foto: „Crăciun pentru toți copiii”

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.