SOCIAL 22 aprilie 2019

Peste 40 de intervenții pentru polițiști covăsneni, de Florii și Paștele Catolic

de Iulia Drăghici - Taraș | 800 vizualizări

Polițiștii covăsneni, prezenți în teren pentru menținerea siguranței publice

În perioada sărbătorilor Floriilor și Paștelui Catolic, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au fost la datorie și au acționat pentru menținerea climatului de siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Cei 85 de polițiști care au acționat zilnic pe raza județului au intervenit la 44 de evenimente, 25 dintre acestea fiind sesizări venite prin 112, au constatat 15 infracțiuni pe raza județului și au depistat trei persoane în flagrant, în timpul comiterii unor fapte penale.

În planul faptelor contravenționale, oamenii legii au constatat 153 de abateri pentru care au aplicat sancțiuni în valoare de peste 73.000 de lei. Dintre acestea, peste 130 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și numai 11 au fost pentru fapte de tulburare a ordinii publice sau încălcarea normelor de conviețuire socială reglementat de Legea 61/1991. Pentru diverse abateri la regimul rutier polițiștii covăsneni au reținut și 16 permise de conducere.

  • Polițiștii au constatat și infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice în week-end

Pe Drumul Județean 114, în comuna Poian, a fost identificat un bărbat de 32 de ani, conducând un autoturism deși nu avea permis și era băut – rezultatul testării cu etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. El este cercetat acum pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

În orașul Baraolt, un alt bărbat a fost depistat la volanul unui autoturism căruia valabilitatea autorizației provizorii de circulație îi expirase. Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Pe raza comunei Reci, polițiștii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit în trafic un moped condus de către un bărbat de 52 de ani. Din verificări s-a stabilit că cel în cauză nu avea permis de conducere, iar mopedul nu era înmatriculat în circulație, astfel că bărbatul este cercetat în continuare pentru conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Iar în apropierea localității Brateș polițiștii au depistat un autoturism ieșit în decor. Trecând la efectuarea de verificări, a fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat în vârstă de 68 de ani care emana halenă alcoolică. Acesta a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat că avea o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și el este cercetat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii vor continua să acționeze și luni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, având în vedere și tradițiile din a doua zi a Paștelui Catolic în care cetățenii obișnuiesc să umble cu „stropitul”. Pentru a evita implicarea în evenimente nedorite, polițiștii le recomandă cetățenilor să manifeste moderație atunci când consumă băuturi alcoolice și să nu se angajeze în discuții contradictorii cu persoane aflate sub influența alcoolului.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Agent principal de poliție, TOLVAJ-MARIN NICOLETA

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.