SOCIAL 30 iulie 2018

Peste 300 de covăsneni, consultați gratuit de medicii Spitalului Militar din Brașov

de Iulia Drăghici - Taraș | 1382 vizualizări

Acțiunea s-a derulat în cadrul caravanei medicale, „Uniți sub Tricolor pentru sănătate” și a vizat localitățile afectate de inundații

Peste 300 de persoane din satul Lunca Mărcușului din Dobârlău și din satul Băcel al comunei Chichiș, localități grav afectate de inundațiile din 30 iunie a.c., au fost consultate gratuit sâmbătă, 28 iulie a.c. de medici ai Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov. Activitatea s-a derulat în cadrul caravanei medicale „Uniți sub Tricolor pentru sănătate”, proiect susținut de Direcția medicală a Ministerului Apărării Naționale și dedicat sărbătoririi Anului Centenarului.

„O echipă medicală, formată din medici specialiști, rezidenți, asistenți medicali, personal nemedical al spitalului, se va deplasa la Școala primară din Lunca Mărcușului pentru a identifica nevoile de îngrijiri de sănătate ale populației”, arată un comunicat de presă, transmis înainte de eveniment de Spitalul Militar de Urgență din Brașov, instituție care sâmbătă a asigurat consultații în specialitățile: medicină internă, cardiologie, endocrinologie, nefrologie, diabet zaharat și boli de nutriție, psihologie, psihiatrie, chirurgie generală, medicină dentară, oftalmologie, ortopedie-traumatologie, ORL, medicină de urgență și ATI.

„Prin această campanie umanitară, echipa noastră urmărește să vină în sprijinul locuitorilor prin oferirea ideii de prevenție, control medical în regim ambulatoriu gratuit, recomandare și scrisoare medicală”, arată același comunicat de presă.

Partenerii acestei acțiuni au fost Instituția Prefectului - județul Covasna și Primăria comunei Dobârlău, Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei, Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă Brașov, Garda Națională de Mediu Comisariatul Județean Brașov și Covasna, ANIF Covasna și Brașov, Colegiul de Onoare al Brașovului, Grupul Iubim Brașovul, dar și câțiva sponsori din județul Brașov.

Sursa foto: Facebook/Grupul Iubim Brașovul.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.