SOCIAL 12 septembrie 2018

Peste 3.000 de covăsneni au semnat pentru inițiativa „Fără Penali în Funcții Publice”

de Iulia Drăghici - Taraș | 822 vizualizări

Dintre aceștia, 2080 au fost din Sfântu Gheorghe

Campania de strângere de semnături „Fără Penali în Funcții Publice”, inițiată de Uniunea Salvați România (USR) a avut ecou și în județul Covasna. Peste 3.000 de persoane au semnat pentru susținerea inițiativei cetățenești ce are ca scop împiedicarea cetățenilor condamnați penal definitiv de a candida în alegeri la funcții publice în instituțiile statului.

Locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe au umplut o mare parte din liste, fiind înregistrate aici 2080 de semnături. Pe lista localităților covăsnene unde s-au strâns cele mai multe semnături se mai găsesc Târgu Secuiesc, Sita Buzăului, Întorsura Buzăului, Covasna sau Baraolt.

„Pentru această inițiativă s-au strâns mai mult de 1 milion de semnături în întreaga țară, 3003 venind din județul Covasna. Cele mai multe semnături din județ, 2080, s-au strâns din Municipiul Sf. Gheorghe, după care se numără Tg. Secuiesc, Sita Buzăului, Întorsura Buzăului, Covasna, Baraolt și altele.

Urmează un proces prin care semnăturile sunt validate de către primării, după care dosarele vor fi trimise la una dintre camerele Parlamentului ce le va direcționa apoi către Curtea Constituțională pentru validarea constituționalității întregului proces, urmând ca în final să intre în circuitul legislativ obișnuit.

Mulțumim și pe această cale tuturor cetățenilor care și-au manifestat susținerea și vă asigurăm că USR va face tot ce îi stă în putință pentru ca această inițiativă să își urmeze parcursul firesc către Referendum”, au transmis reprezentanții USR Covasna, printr-o informare de presă.

În județul Covasna, campania de strângere de semnături a debutat în 16 aprilie. În iunie, 6 actori din Sfântu Gheorghe au participat activ la susținerea campaniei, strângând semnături în Piața Centrală din reședința de județ.  

La nivel național, startul campaniei s-a dat la finele lunii martie. De atunci, peste 1.050.000 de persoane au semnat pentru susținerea inițiativei „Fără penali în funcții publice”. Pragul de un milion de semnături a fost atins încă din 20 august.  

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.