SOCIAL 1 octombrie 2018

Peste 250 de flori, dăruite cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor Vârstnice

de Iulia Drăghici - Taraș | 1133 vizualizări

Asociația „Salvatore” a derulat acțiunea în cadrul Târgului de Toamnă din Sfântu Gheorghe

Voluntarii Asociației „Salvatore” din Sfântu Gheorghe au marcat anticipat Ziua Mondială a Persoanelor Vârstnice, oferind peste 250 de garoafe bătrânilor care au vizitat duminică Târgul de Toamnă din centrul reședinței de județ.

„Cu ocazia Târgului de Toamnă, ca de obicei, Asociația „Salvatore” a fost în mijlocul oamenilor. Cu acest prilej am măsurat tensiune, glicemie și ca o noutate și colesterolul. Totodată, ne-am gândit să le oferim vârstnicilor flori pentru că luni sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”, ne-a declarat duminică șefa departamentului de marketing și management al Asociației „Salvatore”, Buna Marika.

Acțiunea de a dărui flori bătrânilor din comunitate nu este o premieră pentru această asociație, deja cunoscută la nivel de județ pentru acțiunile sale de binefacere. Și anul trecut, la 1 octombrie, voluntarii „Salvatore” s-au aflat tot în mijlocul orașului, dăruind flori vârstnicilor, însă cu ocazia Festivalului Deliciilor Dulci, care se derula la acea dată.  „Noi, oamenii mai tineri, avem îndatorirea sacră să arătăm respectul și dragostea celor care ne-au învățat să mergem, să vorbim, să gândim și să fim, în primul rând, oameni. De aceea trebuie să asigurăm creșterea calității vieții pentru persoanele vârstnice și să le respectăm drepturile pentru a putea trăi în demnitate. Acordarea unei gingașe flori și mesajul unui călduros „La mulți ani!” a fost un mic gest din partea noastră”, ne spunea atunci șefa departamentului de marketing și management al Asociației.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice se marchează anual la data de 1 octombrie. Sărbătoarea a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în baza Rezoluției nr. 45/106.

Sursă foto: Asociația „Salvatore”

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.