SOCIAL 24 septembrie 2020

Peste 220 de cazuri active de COVID-19; 77 persoane declarate vindecate în ultimele 24 de ore

de Iulia Drăghici - Taraș | 903 vizualizări

Câți pacienți erau miercuri internați la SJU Covasna 

Numărul cazurilor active de COVID-19 din județul Covasna a fost, potrivit raportărilor de miercuri, 23 septembrie, 224 (22 raportate în ultimele 24 de ore). Din totalul de 1.106 cazuri depistate, 851 sunt pacienți declarați vindecați (77 de la ultima raportare), iar 31 decedați. Cel mai recent deces raportat la pacient COVID-19 (al 31-lea) este al unui bărbat în vârstă de 82 de ani din zona Dobârlău. Totodată, datele furnizate de Spitalul Județean de Urgență Covasna arată că aici miercuri erau internați 46 de pacienți confirmați cu SARS-COV-2, dar și 7 persoane suspecte de infecția cu noul coronavirus. 

Situația la nivelul județului mai arată și că 375 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 sunt în carantină la domiciliu ori la locația declarată, sub supraveghere medicală. 

În cazul celui mai recent deces raportat, autoritățile informează că bărbatul în vârstă de 82 de ani era izolat la domiciliu, cu test COVID-19 pozitiv și că suferea și de alte boli. 

Din păcate, de la ultimul comunicat, s-a înregistrat decesul unei persoane de sex masculin, în vârstă de 82 de ani, din zona comunei Dobârlău. Pacientul a fost izolat la domiciliu, cu test COVID confirmat. Starea de sănătate a acestuia a avut o evoluție nefavorabilă, astfel că la data de 21.09.2020 a decedat la domiciliu, având comorbidități cunoscute – HTA, stare după atac vascular cerebral, demență mixtă, subfebrilitate, dispnee, tuse. Transmitem condoleanțe familiei!”, a arătat Prefectura miercuri, într-un comunicat de presă. 

Situația de miercuri de la Spitalul Județean de Urgență 

Raportarea de miercuri, 23 septembrie, ora 13:00, a Spitalului Județean de Urgență mai arată și că dintre pacienții confirmați COVID, 36 sunt pe secția de Infecțioase, dintre care și un copil. În ceea ce privește starea acestora, doi au simptomatologie ușoară, în rest stare moderată și grav alterată. 

Totodată, sunt și 7 pacienți tratați pe secția de Chirurgie COVID, dintre care 3 pe Chirurgie, unul pe Ortopedie și 3 pe obstetrică-ginecologie.

La Terapie Intensivă erau 3 pacienți Covid-19 în stare critică. 

În perioada 16 septembrie - 23 septembrie, orele 13:00, din Spitalul Județean s-au externat un număr de 48 pacienți internați cu diagnosticul Covid-19.

Tot în această perioadă au fost 5 decese, dintre care 4 pacienți din județul Covasna și un pacient din județul Brașov.

Impactul redeschiderii școlilor nu se resimte încă 

Pe de altă parte, în ceea ce privește impactul pe care l-a avut redeschiderea școlilor în contextul epidemiologic actual asupra activității spitalului, conducerea unității spitalicești afirmă că deocamdată nu este sesizabilă, dar îndeamnă cetățenii la respectarea regulilor și recomandărilor venite de la autorități. 

„Sunt îngrijorat în sensul de cum vom putea face față la acest trend, dacă se va mai accentua. Până acum, eu zic că am reușit să facem față. Ne ajută și spitalul de cardiologie din Covasna, cel puțin cu pacienții asimptomatici sau cei cu forme ușoare. Sfaturile noastre sunt aceleași care se aud zilnic: spălați-vă pe mâini, păstrați distanța, purtați masca, pentru că folosește”, a spus directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Covasna, dr. Roșu Mátyás. 

Fiecare decide cum crede de cuviință, că e mască, nu e mască, e dezinfectant, nu e dezinfectant, dau mâna, nu dau mâna. Este, până la urmă, la latitudinea fiecăruia. Dar să se gândească toată lumea că în momentul în care noi nu respectăm cele mai minime cerințe, nu folosesc dinadins cuvântul reguli, de a ne proteja, asta înseamnă, statistic, e matematică elementară, așa: cum crește numărul, crește procentul cazurilor grave. Cum crește procentul cazurilor grave, crește numărul persoanelor ce ajung la terapie intensivă. Cum crește numărul cazurilor grave și cazurilor de la terapie intensivă, crește și numărul deceselor. E o logică elementară. Fiecare decide”, a punctat managerul Spitalului Județean de Urgență, András-Nagy Róbert. 

La nivel național, miercuri au fost înregistrate 1.767 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.