SOCIAL 12 februarie 2021

Peste 200 de copii din familii numeroase, sprijiniți de Primăria Sfântu Gheorghe pentru achiziționarea de calculatoare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1262 vizualizări

Programul Primăriei Sfântu Gheorghe, de sprijin pentru achiziționarea de echipamente pentru educația online a copiilor beneficiari de carduri pentru familii numeroase a ajuns la peste 200 de copii, a anunțat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

Prin programul adresat familiilor cu mulți copii, au fost 220 de copii care au primit sprijin pentru achiziționarea de calculatoare”, a spus, mai concret, edilul. 

În același context, primarul a spus că programul de sprijinire al cadrelor didactice pentru achiziționarea de laptopuri a ajuns la 674 de persoane. Dintre acestea, 189 sunt învățători și 148 educatori. 

Tot în ceea ce privește sprijinirea educației, Antal Árpád a precizat și că Primăria Sfântu Gheorghe va fi în continuare partener al Fundației Diakonia, în programul Școală după Școală. 

Autoritățile locale vor finanța 50% din costurile aferente proiectului care va ajunge astfel la 60 de elevi din școala „Gödri Ferenc”, 60 de elevi de la „Nicolae Colan” și 55 de la „Ady Endre”. 

Programul a debutat în 2015. Legat de programul sprijin pentru achiziționarea de echipamente pentru educația online a copiilor beneficiari de carduri pentru familii numeroase, autoritățile informează că posibilitatea de a aplica este încă valabilă. Proiectul prevede că familiile cu cel puțin trei copii și posesoare de carduri pentru familii numeroase pot solicita 1.500 de lei pentru fiecare copil din învățământul școlar online, sumă care va fi rambursată de municipalitate după achiziționarea dispozitivului, iar diferența este finanțată de familie pentru achizițiile de peste 1.500 de lei.

Detalii despre program pot fi obținute accesând site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.