SOCIAL 13 septembrie 2018

Peste 20 de copii, părăsiți anul acesta în spitalele covăsnene

de Iulia Drăghici - Taraș | 1532 vizualizări

Până la finele anului, cifrele le-ar putea depăși pe cele de anul trecut

În primele 8 luni ale anului curent, 21 de copii au fost abandonați în spitalele covăsnene, potrivit statisticii DGASPC Covasna. Dintre aceștia, 13 au ajuns în sistemul de asistență maternală. Totodată, în 2018 s-au făcut până acum și 11 încredințări în vederea adopției.

„De obicei, cam 50% din copiii părăsiți în spitale ajung în sistemul de asistență maternală, dar în acest fel nu s-a reușit integrarea lor în familie, deci a fost nevoie să preluăm copiii din spitale”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Covasna, Vass Mária.

În cele 12 luni ale anului 2017, în total, 34 de copii au fost părăsiți de părinții lor în spitalele din județ.

„De obicei, la sfârșitul anului, prin noiembrie – decembrie, sunt cazuri mai multe”, a spus directoarea DGSAPC Covasna, care a punctat totuși că de câțiva ani, numărul copiilor care intră în sistemul de protecție socială este în scădere.  

În grija DGASPC Covasna se află un număr de 1.044 de copii minori, dar și 47 de adulţi cu handicap şi 82 de persoane vârstnice.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.