SOCIAL 23 noiembrie 2018

Peste 20 de ambulanțe noi, în dotarea județului Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1448 vizualizări

ISU, SAJ, IJJ și Salvamont sunt beneficiarii proiectului european  

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihai Viteazul” al județului Covasna, Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Covasna, Salvamont Covasna și Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna vor fi dotate, printr-un proiect european, cu 22 de ambulanțe noi. Valoarea investiției care va ajunge în județul Covasna anul viitor este de 8,26 de milioane de lei.

„În ceea ce privește ISU, am dat și luna trecută mijloace fixe și obiecte de inventar în valoare de peste un milion de lei. Și acum am dat în folosință mijloace fixe și obiecte de inventar de 541.000 de lei. Este vorba despre copertine, corturi gonflabile și așa mai departe. (...) În premieră aș vrea să vă anunț că ISU pe nivel național (n.red. IGSU), și desigur, și ADR Centru, avem împreună un proiect european finanțat prin POR, din care o să cumpărăm 22 de ambulanțe. (...) Urmează achiziționarea ambulanțelor. Eu cred că anul viitor vor ajunge și în județul nostru”, a declarat joi, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

În ceea ce privește distribuirea ambulanțelor și tipologia acestora, potrivit proiectului,  5 ambulanțe tip A2 vor ajunge la SAJ, 6 ambulanțe de tip B4x2 tot la SAJ, 7 ambulanțe de tip B4x4, dintre care 3 la SAJ și 4 la SMURD, o ambulanță de tip C la SAJ, o ambulanță pentru transport victime multiple la SMURD și câte o ambulanță pentru acces în zone foarte greu accesibile către Salvamont și IJJ.

În proiectul, al cărui contract a fost semnat în 31 octombrie a.c., mai sunt cuprinse și ISU Județul Alba, ISU Județul Brașov, ISU Județul Harghita, ISU Județul Mureș și ISU Județul Sibiu. Valoarea totală a investițiilor este de 87 de milioane de lei.  

 

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.