Peste 14.600 de ore de voluntariat în sprijinul comunității
Biroul de Tineret „Turulmadár” a marcat în 2017 un deceniu de existență
Bilanțul anului 2017 pentru Biroul de Tineret „Turulmadár” din Sfântu Gheorghe arată aproape 2.150 de ore de voluntariat, peste 2.000 de tineri și copii implicați în activități și 80.000 de lei venituri din proiecte, donații și sponsorizări.
„Anul trecut a fost un an remarcabil pentru Biroul de Tineret „Turulmadár”. Nu numai că a reușit să marcheze primii zece ani de activitate, dar a pus bazele funcționării pentru anii viitori”, arată un comunicat de presă transmis de organizație, care continuă: „Anul trecut s-a realizat un studiu sociologic cu implicarea 336 de tineri din Sfântu Gheorghe. Voluntarii au lucrat 2.147 ore de voluntariat. În zece ani, acest lucru a însemnat în total 14.600 ore de voluntariat lucrate în favoarea comunității. Am asigurat funcționarea a trei programe educative permanente, în afară de aceasta am organizat patru programe pentru tineri și copii. În anul trecut la activități au participat peste 2.000 de tineri și copii. Activitățile au fost implementate cu sprijinul a 60 de parteneri (organizații, instituții, persoane fizice și afaceri locale). La realizarea activităților au lucrat 35 de voluntari, dintre care 10 s-au alăturat în anul 2017”.
Activitățile de top ale anului 2017 au fost pentru Turulmadár finalizarea poligonul pentru școala de biciclete, redactarea cărții educative pentru bicicliști sau traducerea Manualului Liderului Award în limba maghiară.
În programul nostru de after school s-au alăturat două noi comunități, Aita Mare și Aita Medie, cu 47 de copii. În program sunt implicați în total 100 de copii din cinci comunități locale din județul Covasna. Mai mult, 56 de tineri derulează dezvoltarea competențelor și abilităților persoanele în programul DofE.
„Bugetul biroului în anul trecut a fost 80.000 lei, venituri din proiecte, donații, sponsorizări”, mai arată bilanțul organizației covăsnene de tineret.
Prioritățile pentru 2018
Potrivit comunicatului de presă, axele prioritare ale organizației pentru anul 2018 sunt: dezvoltarea și asigurarea stabilității financiare a organizației, prin diverse programe și atragere de fonduri; dezvoltarea programului DofE cu implicarea de noi orașe din județul Covasna, Baraolt, Tg. Secuiesc și Covasna; dezvoltarea relațiilor internaționale, implicarea voluntarilor în cadrul programului EVS; dezvoltarea unei noi imagini pentru organizație.