SOCIAL 4 mai 2018

Peste 11.000 de lei, donați de galeria Sepsi OSK tânărului bolnav de cancer

de Iulia Drăghici - Taraș | 803 vizualizări

Suma a fost strânsă luni, pe 30 aprilie, la meciul dintre echipa covăsneană și Dinamo

Inițiativa galeriei Sepsi OSK de a-l sprijini cu fonduri pe tânărul de 18 ani din Sfântu Gheorghe, bolnav de cancer, Schill Botond s-a materializat la meciul de luni, 30 aprilie, contra celor de la Dinamo București. Peste 11.000 de lei au fost transferați în contul lui Botond, care se află în Germania pentru intervenția chirurgicală care i-ar putea salva viața.

„În cursul zilei de 2 mai 2018, patru reprezentanți al Galeriei Székely Légió, împreună cu părinții lui Schill Botond am deschis și am numărat 3 saci de donații sigilate după meciul de luni. Vă informăm cu mare bucurie că pe parcursul partidei din 30 aprilie s-au strâns 11.032,45 RONI și 20 de EURO. În prezența părințiilor suma a fost depusă în contul lui Schill Botond.  Mulțumim publicului, mulțumiri lui Laser Pro SRL, care a realizat tricourile inscripționate cu care au intrat jucătorii pe teren pe preț de cost, preotului reformat din Bicfalău, dl. Sánta Imre, notarului public dna. Marilena Profiroiu, care a donat cauzei onorariul notarial, pentru firma Multi Nr SRL, care a asigurat cutiile de donații, membrilor Galeriei și voluntarilor noștri”, au transmis prin intermediul Facebook reprezentanții Galeriei, care spun că această inițiativă nu se oprește aici.  

„Campania noastră se va continua prin licitarea unor tricouri de echipe donate de către prietenii noștri suporteri din Ungaria și Slovacia. Mulțumim! Detalii în curând”, și-au încheiat suporterii inimoși mesajul de pe pagina lor de Facebook.

Vestea înfiorătoare, că fiul lor, abia devenit major, suferă de cea mai cruntă boală a secolului, cancer – mai exact sarcom umăr stâng, a venit pentru familia Schill din Sfântu Gheorghe în noiembrie 2017. Tânărul a plecat la mijlocul lunii aprilie în Germania pentru intervenția chirurgicală necesară, dar costurile operației  și celelalte cheltuieli depășesc forța financiară a familiei sale. Astfel, întreaga comunitate din Sfântu Gheorghe și nu numai, s-a alăturat apelului părinților și eforturilor acestora de a strânge suma de 7.000 de euro care i-ar putea salva viața lui Botond.

Donații se pot face în continuare și în următoarele conturi de la Banca Transilvania, deschise pe numele lui Schill Botond:  RO63 BTRL EURC RT03 7756 7601, RO76 BTRL HUFC RT03 7756 7601, RO16 BTRL RONC RT03 7756 7601.

„Oricât de puțin poate fiecare să ne ajute, pentru noi înseamnă mult. Orice ajutor este foarte binevenit!”, ne spunea luna trecută, cu o adâncă suferință în glas, Schill Levente, tatăl lui Botond din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.