SOCIAL 23 mai 2019

Peste 1.000 de lei strânși într-o zi pentru fetița bolnavă din Zăbala

de Iulia Drăghici - Taraș | 1709 vizualizări
Organizatorii competiției – sursă: Facebook
Organizatorii competiției – sursă: Facebook

Fondurile au fost colectate în urma concursului de pescuit

Concursul de pescuit organizat duminică, 19 mai, de Asociația L.A.B. Életmentő Kupakok din Sfântu Gheorghe, pe lacul din spatele Benzinăriei Petrom, a generat un fond de 1.030 de lei, sumă care va fi donată pentru tratamentul unui copil bolnav de cancer.

La acțiune au luat parte 18 persoane, 11 adulți și 7 copii, care nu doar că s-au întrecut în a-și pune în valoare abilitățile de pescari, ci au și contribuit la ajutorarea micuței Bende Dorottya, în vârstă de doar 4 ani din Zăbala, diagnosticată la începutul acestui an cu o tumoare canceroasă (Neuroblastom).

Suma de 1.030 de lei strânsă este una binevenită, chiar dacă nu este foarte mare, ne-a spus președintele Asociației, Bács Emese, care a precizat și că în alte condiții era și mai greu să se strângă acest fond.

Dar acțiunea s-a bazat de fapt pe o competiție, ale cărei rezultate au fost următoarele: Adulți: 1. Albert Egon din Baraolt, 2. Bibó Szabolcs din Coșeni, 3. Joó András din Coșeni; Copii: 1. Bács Rita din Chilieni, 2. Ráduly Anita din Brețcu, 3.Török Anna- Abigél din Lisnău.

Concursul de pescuit s-a aflat la a treia ediție. În prima ediție, evenimentul a generat donații de peste 1.400 de lei, iar cu ocazia celui de-al doilea eveniment, peste 2.000 de lei au ajuns la persoane aflate în dificultate.

Starea micuței Dorottya este în continuare dificilă, ne-a mai spus Bács Emese, deși fetița a trecut deja printr-o primă intervenție chirurgicală. Copilul va fi transferat de la Târgu Mureș la Cluj Napoca pentru analize amănunțite, care prevăd CT (Tomografie Computerizată), urmând ca apoi să înceapă ședințele de chimioterapie.

Așadar, este sigur că orice bănuț îi poate fi de folos micuței din Zăbala, care merită să se bucure de o copilărie normală. Până acum, în campaniile derulate de organizația din Sfântu Gheorghe s-au strâns peste 10.000 de lei, atât din colecta de dopuri, cât și din donații și licitații online.  

Acum Asociația L.A.B. Életmentő Kupakok din Sfântu Gheorghe strânge dopuri de plastic și organizează licitații pentru un copil din Harghita, bolnav de leucemie.

Totuși, cei care vor să o sprijine în continuare pe Dorottya, pot să o facă prin donații în bani în conturile asociației, cu mențiunea „Pentru Dorottya”.

ASOCIATIA L.A.B. ELETMENTO KUPAKOK, BCR SFANTU GHEORGHE, SWIFT COD RNCBROBU / RO71RNCB0124153488200001 LEI / RO17RNCB0124153488200003 EUR / RO87RNCB0124153488200004 GBP.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.