SOCIAL 25 martie 2022

Permis pentru viitor: patru tineri covăsneni au câștigat bani pentru plata școlii de șoferi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1164 vizualizări

Patru tineri din județul Covasna au obținut finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi, prin Programul Permis pentru viitor, destinat tinerilor din medii defavorizate, al MOL România și Fundației Pentru Comunitate. În total, 55 de persoane au fost desemnate câștigătoare în cadrul celei de-a șaptea ediții. 

Pe lângă cei patru tineri din județul Covasna, beneficiarii acestei ediții a Programului Permis pentru viitor provin din alte 17 județe: Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Vâlcea, Vrancea și din Municipiul București.

Tinerii care au obținut finanțare, în termen de o lună de zile de la încheierea contractelor se vor înscrie la o școală de șoferi, iar în a doua parte a anului vor finaliza cursurile, apoi vor susține examenul. O nouă ediție a Programului va fi lansată la sfârșitul lunii noiembrie. Cei interesați se pot informa accesând website-ul Fundației Pentru Comunitate sau ne pot contacta telefonic. Menționez faptul că în procesul de evaluare este important ca solicitanții sau susținătorii să poată fi contactați telefonic în vederea unor clarificări suplimentare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate, potrivit unui comunicat de presă. 

Cei 55 de tineri desemnați câștigători au fost aleși în urma unei selecții de aplicații care a numărat 216 înscrieri. „193 de tineri au solicitat finanțare pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile B și BE, 18 pentru categoriile C și CE, trei pentru tractor agricol, iar pentru categoria D și atestat, câte o solicitare. Dintre cei 55 de beneficiari, 47 au obținut finanțare pentru categoriile B și BE, șapte pentru C și CE, iar un tânăr pentru categoria D”, se mai arată în comunicatul de presă primit de Observatorul de Covasna. 

A șaptea ediție a Programului Permis pentru viitor a fost lansată în noiembrie 2021. Bugetul total al programului este de 190.000 de lei. 

Lista câștigătorilor, care devin beneficiari ai Programului Permis pentru viitor, a fost publicată de către Fundația Pentru Comunitate și poate fi consultată pe site-ul https://pentrucomunitate.ro/ro/program/permis-pentru-viitor-2021

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.