SOCIAL 30 martie 2011

Pe 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății, consultaţii gratuite la mamograful Spitalului Județean

de Monica Vrânceanu | 463 vizualizări

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Fogolyan Kristoff din Sfântu-Gheorghe va efectua pe 7 aprilie consultaţii mamografice gratuite la noul aparat de mamografie pe care l-a primit recent din partea Ministerului Sănătăţii. Punerea în funcţiune a aparatului de mamografie a dus la începerea investigaţiilor clinice prin acest aparat, astfel reuşindu-se lărgirea gamei de sevicii şi creşterea calităţii acestora.

“O mamografie este acum una dintre cele mai critice şi mai exigente metode de analize raze X folosită în procedura de screening de cancer la sân. Lipsa unui astfel de aparat a fost simţită pentru mulţi ani în judeţul Covasna, de pacienţi şi medici deopotrivă. În data de 7 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, SJU va oferi consultaţii mamografice gratuite tuturor pacienţilor dispun de un bilet de trimitere emis de Secţia de Ginecologie sau Oncologie a Spitalului. Spitalul doreşte şi pe această cale să atragă atenţia asupra importanţei prevenirii şi depistării în fază incipientă a acestuia”, a declarat directorul SJU Sfântu-Gheorghe, Andras Nagy Robert.

Potrivit acestuia, prin punerea în funcţiune a mamografului listele de aşteptare pentru consultaţii specifice vor fi scurtate, ceea ce va duce la o diagnosticare mai rapidă şi mai precisă a pacienţilor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.