SOCIAL 22 martie 2022

Programul „Inițiere în sport” a reînceput

de Iulia Drăghici - Taraș | 874 vizualizări

Aproape 395.000 de lei este suma pe care Primăria Sfântu Gheorghe, prin acordul Consiliului Local, o va investi în 2022 pentru derularea Programului „Inițiere în sport”. Acesta va fi coordonat de Clubul Sportiv de Hochei pe Gheață „Királypingvinek”. 

Proiectul de hotărâre adoptat în ședința de joi, 17 martie, prevede încheierea unui nou parteneriat între Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Clubul Sportiv de Hochei pe Gheață „Királypingvinek” pentru derularea programului „Inițiere în sport”. 

Cred că unul dintre cele mai frumoase programe din Sfântu Gheorghe este acesta, „Inițiere în sport”, deoarece inițiază copiii încă de la vârste foarte fragede în sporturile înot și patinaj”, a spus viceprimarul Vargha Fruzsina în cadrul ședinței. 

Documentele adoptate joi prevăd și că „scopul și obiectivele programului constau în stimularea practicării patinajului și înotului, ca sporturi de masă de către copii de vârstă preșcolară (n.red. în vederea) orientării acestora către un mediu sănătos”. 

Mai concret, conform proiectului de hotărâre adoptat joia trecută, „beneficiarii programului sunt copiii înscriși în grupa mare de grădiniță, clasa pregătitoare, respectiv clasele I, II, III, pentru ramura de sport patinaj, și clasa a IV-a pentru ramura de sport înot, care frecventează cursurile instituțiilor de învățământ de stat din Municipiul Sfântu Gheorghe”.

Este important de precizat și că regulament va avea și o serie de schimbări, printre care și aceea că „înainte de derularea propriu-zisă a Programului, copiii vor fi examinați medical”. Totodată, activitățile care vor avea caracter extracurricular, „vor fi organizate de asociație în urma acordurilor de parteneriat încheiate cu unitățile de învățământ interesate în participare la program”.

Potrivit documentelor depuse la proiectul de hotărâre, programul a debutat oficial în 18 martie și se va derula până în 10 iunie. 

Pe lângă oportunitatea de a învăța un sport nou, copiii talentați vor putea fi selectați spre a face performanță, mai arată actele aprobate de consilierii locali: „Se va continua selecția copiilor talentați, vom organiza activități pentru copii dornici de practicarea în mod mai regulat a sportului preferat. Aici, copiii vor putea încerca mai multe tipuri de sport. Această activitate se va organiza paralel în sala mare de la Arena Sepsi și Patinoarul Artificial, de luni până vineri de la ora 16:00”. 

În contract se prevede și că coordonatorii de la „Királypingvinek” trebuie, printre altele, să asigure specialiști, să asigure și mijloacele de transport necesare pentru deplasarea copiilor de la unitățile de învățământ, respectiv de la sala de sport multifuncțională, să asigure echipamentele necesare desfășurării Programului, să asigure servicii de asistență medicală de prim-ajutor pe tot parcursul programului, prin intermediul unui asistent medical, dar și să asigure serviciile unui specialist fizio-kinetoterapeut pentru activitățile desfășurate cu copii cu deficiențe senzomotrice. 

Bugetul pentru derularea programului de inițiere în sport pentru anul 2022 este 394.165 de lei. Fondurile vor fi utilizate pentru plata antrenorilor, servicii medicale, examenul medical, transport, dar și pentru chirie echipamente, gheață, săli de sport și piscină.  

Programul a debutat în 2017 și a fost oprit la debutul pandemiei de Covid-19. Și primarul Antal Árpád a anunțat cu o săptămână în urmă că se reiau demersurile pentru a continua acest program, în care sunt vizați aproximativ 3.600 de preșcolari și școlari. 

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.