SOCIAL 17 septembrie 2021

Parc, sală de sport și bazin de înot, la Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2983 vizualizări

Unde vor fi construite obiectivele 

O sală de sport, o clădire pentru cabinete medicale, unde accesul să se facă printr-un parc, respectiv un bazin de înot sunt printre investițiile pe care autoritățile din Sita Buzăului le au în plan pentru viitorul mai mult sau mai puțin apropiat. 

Avem un proiect aprobat prin CNI, de sală de sport, lângă Căminul Cultural. (...) Intenționăm să cumpărăm un teren de 15.000 de metri pătrați, unde vom dezvolta infrastructura la nivel de comună, în ceea ce privește o sală de sport, proiect aprobat la CNI, pe care nu îl putem începe pentru că nu avem terenul, un parc, pentru că Sita Buzăului nu are un parc oficial, deci ne dorim un parc generos, cabinete medicale. Îmi doresc din tot sufletul, când ieși de la medic să ieși în parc, să îți vină să mai trăiești, să îți dea o speranță de viață mai mare și să te bucuri de ce ai în jurul tău. Tot lângă sala de sport, cabinete medicale, parc, îmi doresc și un bazin de înot. Tot pentru copiii din Sita Buzăului. Adică merg pe ideea să încercăm să îi ținem acasă, adică ceea ce pot găsi într-un oraș, să găsească și în comuna Sita. Asta e ținta mea pentru următorii 10 ani”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul din Sita Buzăului, Nicolae Stoica. 

În prima zi de școală, autoritățile locale din Sita Buzăului au inaugurat două unități de învățământ proaspăt reabilitate. Este vorba despre Școala Gimnazială „Nicolae Russu” din centrul comunei și Grădinița din satul Sita Buzăului. Din cele opt spații de învățământ, numai o școală, cea din satul Zăbrătău, nu a avut parte de reabilitare recentă, însă primarul Nicolae Stoica a spus că și aceasta este pe lista scurtă a investițiilor. Astfel, în trei ani, la Sita Buzăului toate unitățile de învățământ vor fi, conform spuselor edilului, aduse la standarde europene, moderne. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.