SOCIAL 7 iulie 2019

Ordin de protecție împotriva unui soț violent din Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 4579 vizualizări

Violența în famile poate însemna și fapte penale de amenințare, violare de domiciliu și distrugere, spun polițiștii 

La data de 06.07.2019, în jurul orelor 24.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Întorsura Buzăului au fost sesizați prin SNUAU 112, de către o femeie de 37 ani, cu privire la faptul că soțul acesteia, un bărbat de 43 ani din Sita Buzăului, se află în stare de ebrietate și este agresiv.

Întrucât soțul era agresiv verbal și în stare de ebrietate, femeia se refugiase la vecina sa, de unde a solicitat ajutorul polițiștilor. Soțul violent a încercat să pătrundă și în imobilul vecinei, unde a spart un geam, în acest fel înțelegând să o convingă pe soția sa să se reîntoarcă acasă.

În urma sosirii la fața locului a polițiștilor și jandarmilor, agresorul a fost imobilizat și apoi a fost condus la spitalul din Întorsura Buzăului pentru a primi îngrijiri medicale, deoarece prezenta leziuni în urma propriilor acte de violență.  

Polițiștii au procedat la evaluare a riscului, conform prevederilor normative în vigoare privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică, rezultând existența unui risc iminent. Astfel, în cauză a fost emis ordin de protecție provizoriu împoriva soțului violent, fiind dispusă obligația de a păstra o distanță minimă de 100 m față de victimă.

Cu privire la cele sesizate a fost informat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului, iar cercetările sunt continuate în cauză față de bărbatul violent sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, faptă prev. și ped. de art. 206, alin. 1 din C.P., violare de domiciliu, faptă prev. și ped. de art. 224, alin. 1 și distrugerea, faptă prev. și ped. de art. 253, alin. 1, din Cod Penal.

Sursa: IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.