SOCIAL 21 mai 2021

Nou: consultanță juridică pentru medicii covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1217 vizualizări

Medicii care fac parte din Colegiul Medicilor Covasna au posibilitatea, începând de joi, 20 mai, să beneficieze de consultanță juridică gratuită. La întrebările acestora va răspunde jurista Pap Ágnes. Serviciul este nou înființat și vine să răspundă unor nevoi semnalate de doctori. 

Serviciul nu reprezintă asistență juridică în fața instanței. Nu este serviciu de avocatură. Dar dacă, de exemplu, vreau să deschid un punct de lucru pentru cabinetul meu și nu știu care sunt demersurile din punct de vedere legislativ și unde găsesc aceste informații, pot să folosesc acest serviciu să întreb. (...) Nu înseamnă că medicii nu sunt în stare să interpreteze legea sau că ar fi fost probleme, dar este un ajutor pentru ei, având în vedere că legislația care reglementează domeniul activităților medicale este foarte vastă, cu multe ramuri și sub-ramuri și se schimbă. E mult mai ușor de privit în ansamblu de către un jurist. (...) Sperăm că va fi o colaborare bună și că vor veni colegii cu întrebări”, ne-a declarat președintele Colegiului  Medicilor Covasna, dr. Opris Zsolt. 

Acesta ne-a mai spus și că e important de subliniat că noul serviciu se adresează doar medicilor înscriși în Colegiul Medicilor Covasna, pentru că este suportat din cotizația acestora. 

Cei interesați să găsească răspunsuri la dileme juridice (interpretare, nelămuriri, căutare acte normative pentru un anumit domeniu, etc.) pot trimite un e-mail pe adresa medici.covasna@gmail.com, care să conțină întrebările și detaliile ajutătoare. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.