SOCIAL 29 decembrie 2020

Notificare prin SMS pentru cei cu programări la Policlinica Spitalului Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1742 vizualizări

Sistemul de programări online al Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe are o nouă facilitate, începând din 15 decembrie. Pacienții care își oferă numărul de telefon primesc notificare prin SMS cu 48 de ore înainte pentru reamintire, dar și în cazul în care medicul devine indisponibil și este necesară o reprogramare.

Cu privire la eventualele schimbări la programul din ambulatoriu din cauza lipsei medicului în cabinet, pot să pun că începând cu 15 decembrie, pentru a rezolva această problemă, am inițiat și construit un modul separat la programul nostru de programări online, prin care pacienții să fie anunțați prin SMS despre o eventuală modificare a programului de lucru”, a declarat, într-o videoconferință de presă, managerul spitalului, András-Nagy Róbert.

Tot acesta a explicat că sistemul este util și pentru a le reaminti pacienților de programări, nu doar pentru anulări.

Planul este să trimitem pentru pacienții programați și evident, care își lasă numărul de telefon, că sunt și situații în care omul nu poate fi contactat pentru că nu lasă număr de telefon, este dreptul lui, în aceste situații nu putem să trimitem nici SMS, nici să anunțăm pe telefon. Pașii sunt în felul următor: înainte cu 48 de ore de ziua și ora programării, pacientul primește un reminder (n.red. din engl. reamintire) că în ziua de, ora cutare are programare în Policlinică. În plus, în momentul în care programul medicului este compromis, pacientul primește un mesaj de anulare a programării pentru ziua în care a fost programarea, dar și un anunț că o să fie contactat de către colegii noștri de la Serviciul Programări, de la fișier”, a mai completat managerul spitalului.

După redeschiderea policlinicii, la câteva luni după închiderea unității spitalicești, ca urmare a transformării în spital COVID, programările s-au preluat exclusiv online. De atunci s-au făcut mii de consultații în ambulatoriu.

Sistemul de programări online al Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” s-a lansat în noiembrie 2018. Prima programare online a fost făcută chiar în dimineața lansării posibilității de programare prin site, pe 1 noiembrie 2018, la 09:41, pentru cabinetul ORL.

Atunci, reprezentanții spitalului anunțau că la jumătatea anului 2019 va începe implementarea procedurii de notificare prin SMS, dar că operaționalizare va depinde de buget. Între timp, criza sanitară a lovit, dar totuși planul a fost dus la bun sfârșit, chiar dacă este finele lui 2020.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.